ΚΟΣΜΟΣ

Υπουργός ξέχασε ανοικτό το μικρόφωνο, έβρισε συνάδελφό του και έγινε viral

Υπουργός ξέχασε ανοικτό το μικρόφωνο, έβρισε συνάδελφό του και έγινε viral

Στη... φάκα πιάστηκε ο υπουργός Υγείας της Ουαλίας, Βόγκαν Γκέδινγκ, καθώς ένιωσε την ανάγκη να βρίσει τη συνάδελφό του εν μέσω τηλεδιάσκεψης, αλλά το μικρόφωνό του είχε παραμείνει ανοιχτό.

Το αποτέλεσμα ήταν να τον ακούσουν όλοι και το απόσπασμα να γίνει viral.

Συγκεκριμένα, ακούστηκε είτε να μιλάει σε κάποιον άλλον που ήταν μαζί του, είτε να μονολογεί: «Τι στο διάολο συμβαίνει με αυτή;» και να το επαναλαμβάνει εκνευρισμένος, αναφερόμενος στη συνάδελφό του, Τζένη Ραθμπόουν , η οποία συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη.

Η αντίδραση των υπολοίπων μόλις κατάλαβαν τι συνέβη ήταν «μυθική».

Μετά τον πανικό, ο υπουργός Υγείας με ένα μήνυμά του στο Twitter, εμφανίστηκε μετανιωμένος και ζήτησε συγγνώμη, γράφοντας: «Προφανώς και νιώθω ντροπιασμένος για το σχόλιο που έκανα. Της έστειλα ένα μήνυμα που της ζητούσα συγγνώμη και προσφέρθηκα να της μιλήσω, αν το ήθελε. Είναι μία ανεπιθύμητη σύγχυση σε μία περίοδο πρωτοφανούς πρόκλησης».

Ένας συνάδελφός του στο κόμμα των Εργατικών δήλωσε ότι πολλοί εντός του κόμματος θα είναι «πολύ εκνευρισμένοι» και θα θεωρούν τη συμπεριφορά «μη αποδεκτή».

Από την πλευρά του, ο Άνταμ Πράις, ηγέτης του αντιπολιτευόμενου σοσιαλδημοκρατικού κόμματος «Plaid Cymru», ζήτησε την παραίτησή του λέγοντας ότι «όχι μόνο έχει αποτύχει αρκετές φορές τον τελευταίο μήνα, αλλά έχει αποτύχει να αναγνωρίζει την αποτυχία του και επιτίθεται ακόμα και σε ερωτήσεις μελών του ίδιου κόμματους. Δεν έχει τη σωστή συμπεριφορά, τις ικανότητες ή την ιδιοσυγκρασία για να οδηγήσει την κυβέρνηση στη μάχη κατά του κορωνοϊού».

Την παραίτησή του Γκέδινγκ ζήτησε και ο ηγέτης του Συντηρητικού Κόμματος, Πολ Ντέιβις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ