ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός – Αργεντινή: Το Teatro Colon χρησιμοποιεί τις ραπτομηχανές του για την παραγωγή μασκών

Κορωνοϊός – Αργεντινή: Το Teatro Colon χρησιμοποιεί τις ραπτομηχανές του για την παραγωγή μασκών
(AP Photo/Natacha Pisarenko)

Αξιοθέατο του Μπουένος Άιρες και μία από τις σπουδαίες όπερες του κόσμου, το Teatro Colon προσάρμοσε τα τεράστια υπόγεια εργαστήρια του για να κατασκευάζει προστατευτικές μάσκες προσώπου, με παραγωγή 1.500 την εβδομάδα, για να βοηθήσει τους εργαζομένους στον τομέα της υγείας της Αργεντινής στον αγώνα τους ενάντια στην πανδημία του νέου κορωνοϊού.

«Αυτό είναι ένα εργοστάσιο ονείρων», δήλωσε ο θεατρικός σκηνοθέτης Ενρίκε Μπορτολίνι.

«Το Colon έχει αυτό το πλεονέκτημα ότι όλα όσα βλέπετε στη σκηνή, όταν ανοίγει η αυλαία, είναι φτιαγμένα ακριβώς εδώ».

Περισσότεροι από 50 εθελοντές, που υπό κανονικές συνθήκες εργάζονται για τη δημιουργία σκηνικών, για ράψιμο ρούχων μπαλέτου και για χειρισμό ειδικών εφέ, κόβουν και ράβουν υφάσματα για να φτιάξουν μάσκες προσώπου, με σφραγίδα το λογότυπο του θεάτρου.

«Νιώθω την ίδια χαρά που έχω όταν φτιάχνω κοστούμια. Για μένα, είναι η ίδια υπερηφάνεια και το κάνω με την ίδια χαρά», είπε η Στέλα Μαρί Λόπες, η επικεφαλής μοδίστρα του Colon.

Όλες οι παραστάσεις και οι περιοδείες του θεάτρου έχουν ακυρωθεί. Οι περισσότεροι δημόσιοι χώροι έχουν κλείσει από τις 20 Μαρτίου στην Αργεντινή, όπου έχουν καταγραφεί πάνω από 3.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού και 167 θάνατοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ