ΚΟΣΜΟΣ

Οι Ισπανοί «σπάνε» την καραντίνα βγάζοντας βόλτα τα πιο απίθανα «κατοικίδια»

Οι Ισπανοί «σπάνε» την καραντίνα βγάζοντας βόλτα τα πιο απίθανα «κατοικίδια»
TWITTER/SPANISH NATIONAL POLICE

Οι αυστηροί περιορισμοί που έχει επιβάλει η ισπανική κυβέρνηση εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού προκειμένου να αναγκάσει τους πολίτες της χώρας να μείνουν σπίτι φαίνεται πως έχουν κουράσει τους Ισπανούς

Γι’ αυτό και, καθώς επιτρέπεται, μεταξύ άλλων, η έξοδος στους πολίτες που θέλουν να βγάλουν βόλτα το κατοικίδιό τους, κάποιοι αποφάσισαν να αξιοποιήσουν τον δημιουργικό τους οίστρο, αναφορικά με τι εννοεί η κυβέρνηση με τον όρο «κατοικίδιο».

Την περασμένη Παρασκευή η Εθνική Αστυνομία της Ισπανίας ανέβασε στο λογαριασμό της στο Twitter τη φωτογραφία ενός άνδρα που έλαβε πρόστιμο για παραβίαση της απαγόρευσης κυκλοφορίας κατά την πανδημία του κορωνοϊού καθώς «έβγαζε βόλτα» ένα χρυσόψαρο μέσα στη γυάλα του στην πόλη Λογρόνιο της βόρειας Ισπανίας.

Ωστόσο, ο κύριος αυτός δεν ήταν ο μόνος.

Στις 25 Μαρτίου, ένας άλλος κατηγορήθηκε για ανάλογο αδίκημα καθώς περπατούσε στο δρόμο κρατώντας από το λουρί μία κότα.

Στις 16 Μαρτίου ένας άλλος άνδρας εμφανίστηκε να βγάζει βόλτα ένα ψεύτικο σκυλάκι. Το περιστατικό αυτό επίσης ανέβηκε στον επίσημο λογαριασμό της ισπανικής αστυνομίας, με την σύσταση προς τους πολίτες να μην επιχειρούν να εξαπατήσουν τα αστυνομικά όργανα.

Την ίδια ημέρα, το τοπικό αστυνομικό τμήμα της πόλης Μούρθια ανέβασε στο Twitter ένα βίντεο που δείχνει έναν πολίτη να περπατά μεταμφιεσμένος ως Τυραννόσαυρος Ρεξ.

Η ισπανική κυβέρνηση, νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, επέκτεινε τα περιοριστικά μέτρα μέχρι τις 9 Μαΐου, επιμηκύνοντας το συνολικό χρονικό διάστημα του εγκλεισμού των Ισπανών κατά 8 εβδομάδες.

To get around stay-at-home orders, Spaniards have been walking some unusual 'pets', by Lauren M. Johnson, CNN

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ