ΚΟΣΜΟΣ

Reuters: Το Πεκίνο στέλνει ομάδα γιατρών στην Βόρεια Κορέα για τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Reuters: Το Πεκίνο στέλνει ομάδα γιατρών στην Βόρεια Κορέα για τον Κιμ Γιονγκ Ουν
AP Photo

Ομάδα γιατρών και επιστημόνων στην Βόρεια Κορέα απέστειλε το Πεκίνο, ώστε να παράσχουν συμβουλές για την κατάσταση της υγείας του Βορεοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, όπως ανέφεραν στο Reuters εμπιστευτικές πηγές.

Το ταξίδι των Κινέζων γιατρών και αξιωματούχων πραγματοποιείται εν μέσω αντικρουόμενων δημοσιευμάτων για την υγεία του Κιμ Γιόγκ Ουν. Το Reuters δεν κατάφερε να διαπιστώσει τι σηματοδοτεί το ταξίδι της κινεζικής αποστολής για την υγεία του Βορειοκορεάτη ηγέτη.

Αντιπροσωπεία υψηλόβαθμων στελεχών του τμήματος διεθνών σχέσεων του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας αναχώρησε την Πέμπτη για τη Βόρεια Κορέα, ανέφεραν στο Reuters δύο ανώνυμες πηγές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της νοτιοκορεατικής ιστοσελίδας ΝΚ, ο Κιμ αναρρώνει από καρδιοχειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη στις 12 Απριλίου. Η ιστοσελίδα επικαλέσθηκε ανώνυμη πηγή στη Βόρειο Κορέα.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας και Κινέζος αξιωματούχος αμφισβήτησαν επακόλουθες αναφορές που υποδηλώνουν ότι ο Κιμ βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο μετά από χειρουργική επέμβαση. Αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας δήλωσαν ότι δεν είχαν εντοπίσει σημάδια ασυνήθιστης δραστηριότητας στη Βόρεια Κορέα.

Την Παρασκευή, πηγή από τη Νότια Κορέα ανέφερε στο Reuters ότι σύμφωνα με τις μυστικές τους υπηρεσίες ο Κιμ είναι ζωντανός και πιθανότατα θα κάνει σύντομα μια δημόσια εμφάνιση. Είπε ακόμα ότι δεν έχει κανένα σχόλιο για την κατάσταση υγείας του Κιμ και ότι δεν γνωρίζει τίποτα για εμπλοκή της Κίνας.

Το ίδιο και οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες οι οποίες ανέφεραν ότι γνωρίζουν για τα προβλήματα υγείας του Κιμ αλλά δεν έχουν λόγο να πιστεύουν ότι είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Κιμ Γιο-τζονγκ: Ποια είναι η αδερφή και το ανερχόμενο alter ego του ηγέτη της Βόρειας Κορέας

Βρίσκεται σε κώμα;

Την ίδια ώρα, η ιαπωνική εφημερίδα Shukan Gendai αναφέρει ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι σε κώμα, επικαλούμενη έναν Kινέζο γιατρό ο οποίος αποτελεί μέρος της ομάδας που μεταβαίνει στην Βόρεια Κορέα για να αναλάβει τον Βορειοκορεάτη ηγέτη.

Σύμφωνα με τον Kινέζο γιατρό, ο Κιμ Γιονγκ Ουν ένιωσε πόνους στο στήθος και κατέρρευσε όταν επισκεπτόταν την επαρχία, με τον γιατρό που τον ακολουθούσε να του κάνει ανάνηψη, προτού μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Το CNNi, επικαλούμενο αμερικανό αξιωματούχο, μετέδωσε αυτήν την εβδομάδα ότι η Ουάσινγκτον «μελετά πληροφορίες» σύμφωνα με τις οποίες ο Κιμ Γιονγκ Ουν βρίσκεται «σε σοβαρό κίνδυνο έπειτα από χειρουργική επέμβαση».

Διαβάστε αναλυτικά: Σε σοβαρή κατάσταση μετά από εγχείρηση ο Κιμ Γιονγκ Ουν;

Μέχρι στιγμής, ωστόσο, δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες για την υγεία του Βορειοκορεάτη ηγέτη.

Η τελευταία φορά που έγινε αναφορά στα κρατικά μέσα για παρουσία του Κιμ Γιονγκ Ουν σε κυβερνητική σύσκεψη ήταν στις 11 Απριλίου και επίσης εντύπωση προκαλεί ότι δεν παρέστη στην μεγαλειώδη παρέλαση για τα γενέθλια του παππού του Κιμ Ιλ Σουνγκ στις 15 Απριλίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ