ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Βρετανία: Φλεγμονώδης νόσος που σκοτώνει παιδιά ίσως συνδέεται με τον Covid-19

Κορωνοϊός - Βρετανία: Φλεγμονώδης νόσος που σκοτώνει παιδιά ίσως συνδέεται με τον Covid-19
AP Photo/Alvaro Barrientos

Στην ανησυχητική διαπίστωση ότι μερικά παιδιά στη Βρετανία χωρίς υποκείμενα προβλήματα υγείας πέθαναν από ένα σπάνιο φλεγμονώδες σύνδρομo, για το οποίο ερευνητές πιστεύουν ότι συνδέεται με την Covid-19, προχώρησε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Ιταλοί και Βρετανοί ιατρικοί εμπειρογνώμονες ερευνούν ενδεχόμενη σχέση ανάμεσα στην πανδημία του κορωνοϊού και κρούσματα σοβαρής φλεγμονώδους νόσου μεταξύ βρεφών και νηπίων που φθάνουν στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό και πρησμένες αρτηρίες.

Γιατροί στη βόρεια Ιταλία, μία από τις περιοχές του κόσμου που έχουν πληγεί περισσότερο στη διάρκεια της πανδημίας, έχουν αναφέρει εξαιρετικά μεγάλους αριθμούς παιδιών κάτω των 9 ετών με σοβαρά κρούσματα που φαίνεται ότι οφείλονται στη νόσο Καβασάκι, η οποία είναι πιο συνηθισμένη σε τμήματα της Ασίας.

«Υπάρχουν μερικά παιδιά που πέθαναν και τα οποία δεν είχαν υποκείμενα προβλήματα υγείας», δήλωσε ο Χάνκοκ στο LBC Radio.

«Είναι μια νέα ασθένεια για την οποία πιστεύουμε ότι μπορεί να προκαλείται από κορωνοϊό και τον ιό της Covid-19, δεν είματε 100% σίγουροι επειδή μερικοί απ' αυτούς που νόσησαν δεν διαγνώσθηκαν θετικοί, έτσι κάνουμε πολλή έρευνα τώρα, όμως είναι κάτι για το οποίο ανησυχούμε».

«Είναι κάτι σπάνιο, αν και είναι πολύ σημαντικό γι' αυτά τα παιδιά που νοσούν, ο αριθμός των περιπτώσεων είναι μικρός», δήλωσε ο Χάνκοκ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ