ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανοί γιατροί ποζάρουν γυμνοί διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία

Γερμανοί γιατροί ποζάρουν γυμνοί διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία
Γερμανίδα εργαζόμενη σε κλάδο υγείας φωτογραφίζεται γυμνή μεταφέροντας το μήνυμα «Είναι αυτό επαρκές;» με στόχο την ευαισθητοποίηση απέναντι στις ελλείψεις στα νοσοκομεία της χώρας. CNNi

Φωτογραφίες Γερμανών που εργάζονται στο σύστημα υγείας της χώρας φιλοξενεί μία ιστοσελίδα, οι οποίοι έχουν στόχο να ευαισθητοποιήσουν το κοινό για τις συνθήκες εργασίας και την έλλειψη προστατευτικού εξοπλισμού στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού

Η ιστοσελίδα, με το όνομα «Blanke Bedenken», («Λευκές Σκέψεις») δείχνει φωτογραφίες ημίγυμνων ή γυμνών ανθρώπων, να καλύπτουν τα επίμαχα σημεία του σώματός τους με ιατρικό εξοπλισμό, έγγραφα ή άλλα αντικείμενα όπως στηθοσκόπια, ανατομικοί σκελετοί ακόμη και χαρτιά υγείας.

«Είμαστε οι γιατροί σας, Προκειμένου να μπορούμε να σας κουράρουμε με ασφάλεια, χρειαζόμαστε προστατευτικό εξοπλισμό. Όταν αυτός που έχουμε εξαντλείται, μοιάζουμε κάπως έτσι», λένε οι εμπνευστές της ιδέας σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα τους.

giatroi germania


Πηγή: CNNi

Μετά την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού εργαζόμενοι στον κλάδο της υγείας σε πολλές χώρες έχουν προειδοποιήσει για τις ελλείψεις στον προσωπικό εξοπλισμό προστασίας.

germania giatros22


Πηγή: CNNi

«Είμαστε όλοι ευάλωτοι. Χρειαζόμαστε περισσότερη στήριξη από τους πολιτικούς», αναφέρεται επίσης στην ιστοσελίδα.

Το CNNi δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα την αυθεντικότητα του ιστότοπου ή την ιδιότητα οποιουδήποτε από τα άτομα που απεικονίζονται στον ιστότοπο. Οι εκπρόσωποι του ιστότοπου δεν απάντησαν στο αίτημα για συνέντευξη και δεν είναι σαφές ποιος φορέας ή κυβερνητικός οργανισμός θεωρείται υπεύθυνος για τον εξοπλισμό που, όπως ισχυρίζεται η ιστοσελίδα, βρίσκεται σε έλλειψη.

«Λόγω της ταχύτατης αύξησης του αριθμού των μολύνσεων Covid-19 παγκοσμίως, η ζήτηση ιατρικών προμηθειών, όπως γάντια, μάσκες, προστατευτικά ρούχα και αναπνευστήρες, αυξήθηκε. Αυτό οδήγησε σε παγκόσμιες ελλείψεις εφοδιασμού», δήλωσε εκπρόσωπος του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Υγείας της Γερμανίας στο CNNi.

germania giatros23


Πηγή: CNNi

«Σε συνεργασία με έναν γερμανικό πάροχο εφοδιασμού, το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας οργανώνει τη διανομή των ιατρικών προμηθειών στον Σύνδεσμο Νομικών Ιατρών Ασφάλισης Υγείας και στις ομοσπονδιακές πολιτείες. Μέχρι το τέλος της περασμένης εβδομάδας το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας είχε διανείμει περίπου 133 εκατομμύρια προστατευτικές μάσκες», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Σημειώνεται ότι, υποχρεωτική σε όλη τη χώρα γίνεται αυτή την εβδομάδα η χρήση προστατευτικής μάσκας για τους επιβάτες των μέσων μαζικής μεταφοράς και τους πελάτες των εμπορικών καταστημάτων, στο πλαίσιο της σταδιακής χαλάρωσης των περιορισμών για την πανδημία του κορωνοϊού.

Οι Γερμανοί, ωστόσο, φαίνεται να μην έχουν πειστεί για τον κίνδυνο να μολυνθούν από τον ιό στις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Με πρώτη τη Σαξονία, που επέβαλε την υποχρέωση χρήσης μάσκας στις 20 Απριλίου, και τελευταίο το Σλέσβιγκ-Χολστάιν, που θα εφαρμόζει το μέτρο από σήμερα, Τετάρτη, όλα τα κρατίδια της Γερμανίας υιοθετούν πλέον τη σύσταση της κεντρικής κυβέρνησης για τη χρήση προστασίας μύτης-στόματος. Σε επτά κρατίδια προβλέπονται μάλιστα ήδη και πρόστιμα για τους παραβάτες, ενώ κατά την τηλεδιάσκεψη της Καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων την Πέμπτη αναμένεται τα πρόστιμα να εισαχθούν σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Ενδεικτικά, στην Βαυαρία το πρόστιμο για την μη χρήση μάσκας στο λεωφορείο ή στο μετρό ανέρχεται σε 150 ευρώ, ενώ μπορεί να φθάσει και τις 5.000 ευρώ, για τους καταστηματάρχες, οι οποίοι δεν φροντίζουν ώστε το προσωπικό τους να φέρει την ενδεδειγμένη προστασία. Την ίδια ώρα, το Βερολίνο επιβάλλει τη χρήση μάσκας μόνο στα μέσα μεταφοράς και περιορίζεται ακόμη σε προειδοποιητικές παρατηρήσεις, χωρίς πρόστιμα.

German doctors pose naked to protest protective equipment shortages, by Amy Woodyatt, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ