ΚΟΣΜΟΣ

O Τζόνσον ήταν παρών στη γέννηση του γιου του - Μπορεί να πάρει και άδεια πατρότητας

O Τζόνσον ήταν παρών στη γέννηση του γιου του - Μπορεί να πάρει και άδεια πατρότητας
AP Photo/Frank Augstein

Ο Bρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον επέστρεψε στα καθήκοντά του, στο γραφείο του στην Ντάουνινγκ Στριτ, έπειτα από την γέννηση του γιου του που απέκτησε με την μνηστή του Κάρι Σίμοντς.

Ο εκπρόσωπός του ανακοίνωσε ότι ο Τζόνσον ήταν παρών σε όλη τη διάρκεια του τοκετού.

«Ο τοκετός πραγματοποιήθηκε σε ένα νοσοκομείο του Εθνικού Συστήματος Υγείας στο Λονδίνο και ο πρωθυπουργός ήταν παρών σε όλη την διάρκειά του», είπε ο εκπρόσωπος αρνούμενος να αναφερθεί σε περισσότερες λεπτομέρειες.

«Ο πρωθυπουργός βρισκόταν σήμερα το πρωί με την κ. Σίμοντς για την γέννηση του γιου τους και τώρα επέστρεψε στην εργασία του στην Ντάουνινγκ Στριτ... Θεωρώ ότι αργότερα μέσα στον χρόνο μπορεί να πάρει μια μικρή άδεια πατρότητας», είπε ο ίδιος.

Το ζευγάρι είχε ανακοινώσει πως περιμένει παιδί τον Φεβρουάριο, ενώ αρραβωνιάστηκε στα τέλη του περασμένου έτους.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Μπόρις Τζόνσον επέστρεψε στα καθήκοντά του τη Δευτέρα, μετά την περιπέτειά του με τον κορωνοϊό, ενώ, σημειώνεται ότι όπως είχε γνωστοποιηθεί, συμπτώματα είχε εμφανίσει και η σύντροφός του.

Τέλος, ο Βρετανός πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει πως όταν γεννηθεί το μωρό, θα πάρει άδεια πατρότητας. Ωστόσο, λόγω της κρίσης της Covid-19, είναι άγνωστο -προς το παρόν- εάν ισχύει ακόμη η απόφασή του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ