ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Άνδρας άνοιξε πυρ κατά της πρεσβείας της Κούβας στην Ουάσινγκτον

ΗΠΑ: Άνδρας άνοιξε πυρ κατά της πρεσβείας της Κούβας στην Ουάσινγκτον
Twitter/Cuban Embassy in US

Πυρ κατά της πρεσβείας της Κούβας στην Ουάσινγκτονάνοιξε ένας άνδρας, χωρίς, ευτυχώς, να προκαλέσει τραυματισμούς.

«Γύρω στις 2:15 σήμερα το πρωί (9:15 ώρα Ελλάδος) πράκτορες της Αμερικανικής Μυστικής Υπηρεσίας παρενέβησαν έπειτα από αναφορές για πυροβολισμούς εναντίον της πρεσβείας της Κούβας», ανέφερε εκπρόσωπος της Μυστικής Υπηρεσίας σε ανακοίνωση που στάλθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Ένας άνθρωπος συνελήφθη για κατοχή αδήλωτου πυροβόλου όπλου και αδήλωτων πυρομαχικών με πρόθεση να σκοτώσει, καθώς και για κατοχή ενός γεμιστήρα μεγάλης χωρητικότητας», πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

«Δεν αναφέρθηκε κανένας τραυματισμός στις εγκαταστάσεις της πρεσβείας», διευκρίνισε η εκπρόσωπος. Το κίνητρο της ενέργειας του υπόπτου παραμένει άγνωστο και έχει συλληφθεί.

Η Μυστική Υπηρεσία είναι επίλεκτο σκέλος της αμερικανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας, υπεύθυνη για την προστασία των σημαντικών προσωπικοτήτων των ευαίσθητης σημασίας κτιρίων.

Πέντε χρόνια έπειτα από μια ιστορική προσέγγιση μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Αβάνας, οι σχέσεις των δύο χωρών είναι εκ νέου στο χαμηλότερο επίπεδό τους.

Οι σχέσεις δεν σταμάτησαν να επιδεινώνονται μετά την άφιξη στον Λευκό Οίκο του Ρεπουμπλικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος μετέβαλε γρήγορα την πολιτική της χαλάρωσης που είχε υιοθετήσει ο Δημοκρατικός προκάτοχός του Μπαράκ Ομπάμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ