Στη φυλακή για διαφθορά ο Εχούντ Όλμερτ
Ο πρώτος Ισραηλινός πρωθυπουργός που θα εκτίσει ποινή φυλάκισης έγινε ο Εχούντ Όλμερτ, ο οποίος τη Δευτέρα πέρασε την πόρτα της φυλακής Ράμλεχ, όπου και θα παραμείνει 19 μήνες, έχοντας κριθεί ένοχος για διαφθορά.
Ο 70χρονος Όλμερτ, επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης από το 2006 έως το 2009, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών για παθητική δωροδοκία όταν ήταν δήμαρχος της Ιερουσαλήμ, από το 1993 έως το 2003. Στην ποινή αυτή προστέθηκε την περασμένη εβδομάδα ένας μήνας φυλάκιση για παρακώλυση της δικαιοσύνης.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Όλμερτ έφθασε στη φυλακή συνοδευόμενος από φρουρούς εσωτερικής ασφάλειας που του είχαν διατεθεί εξαιτίας της ιδιότητάς του ως πρώην πρωθυπουργού, αλλά εισήλθε μόνος του στη φυλακή. Στο εξής εναποτίθεται στη σωφρονιστική διοίκηση η διασφάλιση της προστασίας του.
Προτού πάρει τον δρόμο της φυλακής, ο Όλμερτ δημοσιοποίησε ένα βίντεο όπου εμφανίζεται με μπλε πουκάμισο και πολύ καταβεβλημένος.
«Είναι με πολύ βαριά καρδιά που αποδέχομαι σήμερα την καταδίκη μου. Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου. Διαψεύδω όλες τις κατηγορίες διαφθοράς που έχουν διατυπωθεί σε βάρος μου. Στη διάρκεια της μακράς σταδιοδρομίας μου, έχω κι εγώ διαπράξει λάθη ακόμη και αν κατ' εμέ κανένα από αυτά δεν είναι αξιόποινο. Πληρώνω ακριβά για ορισμένα από αυτά, ίσως πολύ ακριβά», τονίζει μεταξύ άλλων ο Ισραηλινός πρώην πρωθυπουργός.
Το χρονικό της παραίτησης της Μαρίας Καρυστιανού: Οι αιχμές για «συστηματικά εμπόδια», οι αντιδράσεις και οι δημοσκοπήσεις
08:37
Τροχαίο στο Λασίθι: Νεκρός ένας 15χρονος - Σοβαρά τραυματισμένος συνομίληκος του
08:30
Κρίσιμη σύσκεψη στο Λευκό Οίκο για το μέλλον της Γροιλανδίας: Ο Τραμπ, το ΝΑΤΟ και η στρατηγική σημασία του νησιού
08:19
Οι πέντε κινηματογραφικές μονομαχίες που «φουντώνουν» τη μάχη των Όσκαρ
08:14