ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στη Ρωσία - Δύο νεκροί από έκρηξη αυτοκινήτου

Επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στη Ρωσία - Δύο νεκροί από έκρηξη αυτοκινήτου
REUTERS/Stringer/Files

Στο Νταγκεστάν της Ρωσίας χτύπησε το Ισλαμικό Κράτος τη Δευτέρα, όπου σημειώθηκε έκρηξη αυτοκινήτου με δύο νεκρούς αστυνομικούς και 17 τραυματίες, σε σημείο ελέγχου της κυκλοφορίας.

Όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα, επικαλούμενα αστυνομικές αρχές, ένας βομβιστής αυτοκτονίας βρισκόταν στο τιμόνι του αυτοκινήτου, ο οποίος και ανατινάχτηκε. Αρχικές αναφορές έλεγαν πως ένα Lada Priora πλησίασε στο σημείο όπου οι αστυνομικοί διεξήγαν έλεγχο της κυκλοφορίας, και εκείνη την στιγμή σημειώθηκε η έκρηξη. Σύμφωνα με το ρωσικό μέσο RT, οι έξι από τους τραυματίες είναι αστυνομικοί.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη με μια ανάρτηση στο twitter. Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή, ώστε τέσσερα οχήματα που βρίσκονταν στο σημείο, κάηκαν ολοσχερώς. Βίντεο που ανέβηκε στο διαδίκτυο απεικονίζει τη στιγμή της έκρηξης, με τον μαύρο καπνό από τα φλεγόμενα οχήματα να καλύπτει τον ουρανό, την ίδια ώρα που οι αστυνομικοί σπεύδουν για δουλειά.

Στο ίδιο σημείο είχε πραγματοποιηθεί ένοπλη επίθεση, μόλις το προηγούμενο βράδυ, όταν άγνωστοι δράστες άρχισαν να πυροβολούν, τραυματίζοντας έναν αστυνομικό.

Το Νταγκεστάν, νότια της Ρωσίας με κατοίκους πολλών εθνικοτήτων, έχει γίνει κόμβος του μαχητικού Ισλάμ, με αρκετές στρατιωτικές ομάδες να πρόσκεινται στο Ισλαμικό Κράτος.

Ένοπλη επίθεση σε τουριστικό αξιοθέατο στη Ρωσία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ