ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Εκατοντάδες τουρίστες εγκλωβισμένοι στις Μαλδίβες

Κορωνοϊός: Εκατοντάδες τουρίστες εγκλωβισμένοι στις Μαλδίβες
pixabay

Εκατοντάδες τουρίστες παραμένουν εγκλωβισμένοι στις Μαλδίβες, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Τουρισμού της χώρας, Ali Waheed.

Ο ίδιος είπε πως 500 άνθρωποι είναι καθηλωμένοι στα νησιά και άλλοι 100 αναγκασμένοι να περιμένουν στο αεροδρόμιο. Η κυβέρνηση, μάλιστα, βοηθάει όσους δεν έχουν τα χρήματα να παρατείνουν την παραμονή τους σε ξενοδοχεία της χώρας.

«Τους συμπεριφερόμαστε σαν να είναι ντόπιοι, δικοί μας άνθρωποι. Αυτοί είναι που έχουν φέρει τη χώρας μας εκεί που είναι τώρα στον τουρισμό» λέει ο υπουργός.

Ένα ζευγάρι, όπως αναφέρει το CNNi που επικαλείται δημοσίευμα των New York Times, έχει «παγιδευτεί» στις Μαλδίβες όπου έκανε το ταξίδι του μέλιτός του.

«Μπορεί το να παγιδευτείς σε ένα τροπικό νησί να ακούγεται παραμυθένιο αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι και τόσο», ανέφερε η «παγιδευμένη» και προσέθεσε:

«Ακούγεται καλό όταν ξέρεις πως μπορείς να φύγεις όποτε το θελήσεις».

Στις 8 Μαρτίου διαγνώστηκε το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού στις Μαλδίβες και στις 18 του ίδιου μήνα η κυβέρνηση κήρυξε lockdown. Συνολικά 468 είναι τα κρούσματα σε όλα τα νησιά της χώρας και 17 άτομα έχουν πεθάνει.

Hundreds of tourists are still stranded in the Maldives, an island nation known for its luxury resorts, by Allen Kim and Pamela Boykoff, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ