ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Χιλιάδες φλαμίνγκο εμφανίστηκαν στο Μουμπάι

Κορωνοϊός: Χιλιάδες φλαμίνγκο εμφανίστηκαν στο Μουμπάι
EPA/KIM LUDBROOK/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μπορεί ολόκληρη η Ινδία να είναι σε lockdown, εκατοντάδες χιλιάδες φλαμίνγκο όμως απολαμβάνουν την ησυχία που επικρατεί στη χώρα.

Χιλιάδες φλαμίνγκο έχουν συγκεντρωθεί στο Μουμπάι, την μεγαλύτερη πόλη της δυτικής Ινδίας. Οι φωτογραφίες τους έχουν κάνει το γύρο του κόσμου μιας και είναι ένα πρωτοφανές φαινόμενο.

Παραδοσιακά τα πουλιά αυτά μεταναστεύουν στην περιοχή από τον Σεπτέμβρη μέχρι και το Μάιο.

Ο Rahul Khot, διευθυντής του Bombay Natural History Society (BNHS) είπε στο CNNi πως πέρσι ο αριθμός τους έφτασε τα 134.000, φέτος, όμως, αναμένεται να σπάσει κάθε ρεκόρ.

Ήδη, το Bombay Natural History Society (BNHS) είχε μετρήσει 125.000 πουλιά μέχρι τις αρχές του Μάρτη αλλά μετά το lockdown οι επιχειρήσεις σταμάτησαν.

Ο ίδιος ο Rahul Khot αναμένει πως ο αριθμός τους να διπλασιαστεί μέχρι τέλος του Μάη.

Επίσης, δεν είναι μόνο ο αριθμός των φλαμίνγκο που κάνει εντύπωση αλλά και τα μέρη που πάνε πλέον. Προηγουμένως τα πουλιά δεν πήγαιναν σε υγρότοπους ενώ τώρα τα βρίσκουμε δίπλα στο νερό.

Η απουσία του ανθρώπου, λόγω της πανδημίας, έχει ενθαρρύνει τα φλαμίνγκο κι έτσι μπορούν να πλησιάσουν το νερό.

Τον τελευταίο μήνα ολόκληρη η Ινδία είναι σε καραντίνα και είναι η πρώτη φορά που ο αέρας είναι φρέσκος ξανά. Η ατμοσφαιρική ρύπανση έχει μειωθεί σημαντικά, σύμφωνα με την εταιρία μετρήσεων IQAir.

Άλλα ζώα που έχουν επωφεληθεί από την καραντίνα είναι οι μαϊμούδες οι οποίες κατέβηκαν μετά από χρόνια στο Δελχί και τα δελφίνια που κολυμπάνε στον ποταμό Γάγγη.

Η καραντίνα στην Ινδία θα είναι σε ισχύ μέχρι τις 3 του Μάη.

Flamingos flock to a locked-down Mumbai, by Jack Guy and Swati Gupta, CNN



ΔΗΜΟΦΙΛΗ