ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Γερμανία: Σημαντική μείωση στον αριθμό νεκρών και κρουσμάτων

Κορωνοϊός - Γερμανία: Σημαντική μείωση στον αριθμό νεκρών και κρουσμάτων
AP Photo/Martin Meissner

Ακόμη 94 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, την ασθένεια που προκαλεί ο κορωνοϊός, το περασμένο εικοσιτετράωρο στη Γερμανία, αυξάνοντας το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας σε 6.575, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Ο ημερήσιος απολογισμός είναι πολύ μικρότερος από εκείνον που καταγραφόταν την προηγουμένη (193).

Το ίδιο διάστημα καταγράφηκαν 945 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί να φθάνει πλέον τους 161.703, πάντα κατά τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ. Τα νέα κρούσματα κατέγραψαν επίσης αξιοσημείωτη μείωση σε σύγκριση με αυτά που επιβεβαιώνονταν την προηγουμένη (1.639).

Στο μεταξύ, δυσοίωνες είναι οι εκτιμήσεις για την πορεία της γερμανικής οικονομίας, ως απόρροια των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

«Οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού θα οδηγήσουν την οικονομία μας σε ύφεση, για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια συνεχούς ανάπτυξης» επεσήμανε την Τετάρτη ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, Πίτερ Αλτμάγιερ.

Κατά τον ίδιο, η συρρίκνωση της οικονομίας θα φθάσει το 6,3% το 2020, τη μεγαλύτερη ετήσια «βουτιά» του ΑΕΠ από τη δεκαετία του 1970.

Στον αριθμό των ανέργων θα προστεθούν κι άλλοι 370.000, που προέρχονται κυρίως από τον ξενοδοχειακό κλάδο, το εμπόριο και τις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών. Η ανεργία αναμένεται να αγγίξει στο 5,8% κατά μέσον όρο και το ποσοστό κατανάλωσης των νοικοκυρών θα μειωθεί για φέτος κατά 7,4%.

Τέλος οι εξαγωγές επίσης θα μειωθούν κατά 11,6%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ