Νέο ηχηρό «όχι» από Ορμπάν στο σχέδιο της Ε.Ε. για τους πρόσφυγες
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν δήλωσε σήμερα ότι η πολιτική που ακολούθησε η Ευρωπαϊκή Ένωση στην προσφυγική κρίση έχει αποτύχει και υπογράμμισε ότι η Ουγγαρία δεν πρόκειται να δεχτεί την ποσόστωση κατανομής προσφύγων.
«Οι Βρυξέλλες θέλουν να τους δεχτούν...θέλουν να μεταφέρουν παράνομους μετανάστες στο έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης...και μετά να τους κατανείμουν υποχρεωτικά,» δήλωσε ο Ορμπάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Κοινοβούλιο της Ουγγαρίας.
«Αυτή είναι η διαχείριση κρίσης εκ μέρους των Βρυξελλών...Η ουγγρική κυβέρνηση δεν δέχεται αυτό το σχέδιο», δήλωσε ο Ορμπάν.
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι η πίεση από τους μετανάστες θα μπορούσε να αυξηθεί μέσα στο 2016 κι ότι η Ευρώπη είναι «ανυπεράσπιστη και αδύναμη».
Ανατολικοευρωπαϊκές χώρες ετοιμάζονται να «σφραγίσουν» τα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια
Τουρκία: Κατασχέθηκαν 10.000 αντικείμενα ιστορικής αξίας - Ανάμεσά τους και ελληνικές αρχαιότητες
23:04
Δύο συλλήψεις για πυρκαγιά από αμέλεια στη Σπάρτη Λακωνίας και στο Σαραβάλι Αχαΐας
22:52
Πανελλήνιες 2026: Στην κορυφή οι δίδυμοι του ΓΕΛ Βουνάργου - Το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισαν
22:43
Λουκέτο στο «Αλκατράζ με αλιγάτορες», στη φυλακή για μετανάστες στη Φλόριντα
22:34