ΚΟΣΜΟΣ

Οι πιο ασυνήθιστες δουλειές του κόσμου

Οι πιο ασυνήθιστες δουλειές του κόσμου

Έχει μεγάλη σημασία το επάγγελμα που ακολουθεί κανείς να τον ευχαριστεί, κάποιοι στέκονται πιο τυχεροί από άλλους σε αυτόν τον τομέα. Κάποια επαγγέλματα είναι πιο συνηθισμένα από άλλα ενώ κάποιων αγνοούσαμε και την ύπαρξή. Ακολουθεί μια λίστα με τα πιο ασυνήθιστα επαγγέλματα που δεν ήξερες αλλά σίγουρα θα δοκίμαζες, έστω για μια μέρα.

1. Φροντιστής Πάντα

Ποιος δε θα ήθελε να φροντίζει επαγγελματικά αυτά τα αξιαγάπητα ζώα αν μάλιστα πρόκειται να του αποφέρει και 32.000 δολάρια το χρόνο; Μπορεί να ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, αλλά ο επιστάτης των πάντα είναι αληθινό επάγγελμα στο Κέντρο Προστασίας και Ερευνητικό Κέντρο των γιγάντιων πάντα στην Κίνα.

Σύμφωνα με την China Daily οι φροντιστές των πάντα οφείλουν να περνούν “365 μέρες το χρόνο με τα πάντα και να μοιράζονται τις χαρές και τις λύπες τους. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ολοκληρώσει το 22ο έτος της ηλικίας τους και να έχουν κάποιες βασικές γνώσεις σχετικά με τα πάντα. Σύμφωνα με τα κριτήρια της πρόσληψης, θα πρέπει επίσης να έχουν καλές δεξιότητες γραφής και να μπορούν να τραβούν καλές φωτογραφίες. Ορισμένες φορές μάλιστα οι φροντιστές καλούνται να φορούν στολή πάντα ώστε να μπορούν να πλησιάσουν τα ζώα επιτυχώς.”

2016 02 02T070024Z 796833948 GF10000292759 RTRMADP 3 CHINA ANIMALS

Πηγή: Reuters/ China Daily

2. Επαγγελματίας Γοργόνα

Απίστευτο και όμως αληθινό. Για τις ανάγκες της δουλειάς γυναίκες φορούν στολή με ουρά και μπαίνουν σε μια μεγάλη δεξαμενή προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα για μικρούς και μεγάλους. Ανάλογα με την εμπειρία που έχει η κάθε κοπέλα, μπορεί να κάνει χορευτικά κάτω από το νερό, να κολυμπήσει ανάμεσα σε μέδουσες ή πάλι σε παιδάκια να εξερευνήσει τον υποβρύχιο κόσμο της. Το σόου έχει ήδη εδραιωθεί σε ένα ξενοδοχείο στο Λας Βέγκας, ενώ σύμφωνα με το oddee πάνω από 1000 γυναίκες στις ΗΠΑ ζουν καθαρά από αυτό το επάγγελμα. Πως να νοιώθει άραγε μια γυναίκα-γοργόνα;

3. "Ψηλαφιστής" προσώπων

Η ψηλάφηση προσώπου είναι ένα υπαρκτό επάγγελμα είτε το πιστεύεις είτε όχι. Μάλιστα οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες είναι πίσω από τις εταιρίες με προϊόντα για το πρόσωπο, είναι δηλαδή εκείνοι που ελέγχουν την ποιότητα και τη χρηστικότητα πολλών τέτοιων προϊόντων, από καθαριστικά προσώπου μέχρι ξυραφάκια. Είναι απαραίτητος ο έλεγχος των προϊόντων από τέτοιους ειδικούς, καθώς έχουν παρακολουθήσει συνέδρια και γνωρίζουν τεχνικές που δεν είναι γνωστές στο ευρύ κοινό, πράγμα που τους καθιστά ικανούς να αναγνωρίζουν εάν το προϊόν είναι καλό ή όχι.

4. Ο ειδικός στη σοκολάτα

Για τους λάτρεις της σοκολάτας αυτή η ευκαιρία φαντάζει ονειρική, αλλά μπορεί η αποστολή να μην είναι τόσο εύκολη όσο ακούγεται. Η αγγελία βγαίνει από το πανεπιστήμιο Cambridge και δίνει την ευκαιρία σε επιστήμονες και οπαδούς της σοκολάτας να συμμετάσχουν στο πείραμα. Σύμφωνα με το oddee, ζητείται ένας ερευνητής για Ph.D. πάνω στη σοκολάτα από το Τμήμα Χημικών Μηχανικών και Βιοτεχνολογίας. Η μελέτη περιλαμβάνει τις “βασικές αρχές της θερμο-σταθερής σοκολάτας” και πιο συγκεκριμένα αφορά την τήξη του γλυκού σε θερμά κλίματα.

5. Ο άνθρωπος - ηλεκτρική κουβέρτα

Για το τέλος κρατήσαμε το πιο περίεργο επάγγελμα από όλα, και ίσως το πιο διασκεδαστικό. Ο εν λόγω επαγγελματίας φοράει μια ειδική –θερμαντική- στολή και ξαπλώνει στα κρεβάτια πελατών σε ξενοδοχεία, ενώ φημολογείται ότι αυτό συνηθίζεται σε κρεβάτια διασήμων. Το Holiday Inn στη Βρετανία έχει καθιερώσει τη συγκεκριμένη τακτική. Λίγο πριν πάει ο πελάτης για ύπνο καλεί τον υπάλληλο με τη θαυματουργή στολή να ζεστάνει για 5 λεπτά το κρεβάτι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ