ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Οι επιβάτες των τρένων Eurostar θα πρέπει να φοράνε μάσκες

Κορωνοϊός: Οι επιβάτες των τρένων Eurostar θα πρέπει να φοράνε μάσκες
AP Photo/Alastair Grant

Οι επιβάτες των Eurostar θα πρέπει υποχρεωτικά να φοράνε μάσκες από την επόμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας για τον νέο κορωνοϊό, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

«Από την 4η Μαΐου, οι επιβάτες θα πρέπει να φοράνε μάσκες στους σιδηροδρομικούς σταθμούς και μέσα στα τρένα μας, όπως έχουν ζητήσει οι κυβερνήσεις Γαλλίας και Βελγίου» επισημαίνει η εταιρεία στον ιστότοπό της.

Τα τρένα Eurostar συνεχίζουν να διασχίζουν τη Μάγχη, όμως σε πολύ μικρότερη συχνότητα λόγω των περιορισμών των μετακινήσεων, της ενίσχυσης των ελέγχων και της μικρότερης ζήτησης εκ μέρους του επιβατικού κοινού.

Στους επιβάτες που δεν θα έχουν καλυμμένο το πρόσωπό τους ενδέχεται να μην επιτραπεί η επιβίβαση στους συρμούς ή να επιβληθούν πρόστιμα εκ μέρους των γαλλικών ή βελγικών αρχών.

Τα καταστήματα εστίασης στα τρένα και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς δεν θα λειτουργούν, διευκρινίζει η εταιρεία.

Περισσότεροι από 240.000 οι νεκροί παγκοσμίως

Η πανδημία του νέουκορωνοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 241.682 ανθρώπους παγκοσμίως, μετά την εμφάνισή της τον Δεκέμβριο στην Κίνα, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, που βασίζεται σε επίσημες πηγές έως τις 22.00 το Σάββατο (ώρα Ελλάδας).

Περισσότερα από 3.398.390 κρούσματα έχουν επισήμως επιβεβαιωθεί σε 195 χώρες και εδάφη από την έναρξη της επιδημίας. Μεταξύ αυτών των κρουσμάτων, τουλάχιστον 1.023.900 θεωρούνται αποθεραπευθέντα.

Σε σχέση με μία ημέρα πριν, 6.167 νέοι θάνατοι και 94.645 νέα κρούσματα έχουν καταγραφεί στον κόσμο. Η χώρα με τους περισσότερους νέους θανάτους είναι οι ΗΠΑ με 2.518 νέους θανάτους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ