ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Ολλανδία: Στους 5.056 συνολικά οι νεκροί - 335 νέα κρούσματα

Κορωνοϊός - Ολλανδία: Στους 5.056 συνολικά οι νεκροί - 335 νέα κρούσματα
AP Photo

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στην Ολλανδία αυξήθηκε κατά 335 στα 40.471, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές στη χώρα. Το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας ανέφερε 69 νέους θανάτους, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό των θανάτων στους 5.056.

Οι αρμόδιες αρχές τονίζουν ότι ο πραγματικός αριθμός των περιστατικών είναι πιθανό να είναι μεγαλύτερος, καθώς το διαγνωστικό τεστ δεν έχει γίνει σε όλους τους ασθενείς, με υποψία μόλυνσης από τον κορωνοϊό.

Περισσότερα από 3,44 εκατομμύρια κρούσματα του νέου κορωνοϊού έχουν καταγραφεί σε όλο τον κόσμο.

Την ίδια ώρα, 243.015 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Κρούσματα έχουν αναφερθεί σε περισσότερες από 210 χώρες και περιοχές, από την καταγραφή των πρώτων περιπτώσεων στην Κίνα, τον Δεκέμβριο του 2019.

Ποια χώρα διαχειρίστηκε καλύτερα την κρίση

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Άρντερν, είναι πρώτη στη λίστα με τους ηγέτες χωρών που διαχειρίστηκαν καλύτερα την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, παίρνει τον δεύτερο καλύτερο βαθμό, μετά την πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας, όπως διαπιστώνει δημοσκόπηση που διενεργήθηκε σε έξι ευρωπαϊκές χώρες και στη Νέα Ζηλανδία.

Στη δημοσκόπηση αυτή, τα αποτελέσματα της οποίας μετέδωσε η δημόσια Αυστριακή Ραδιοτηλεόραση (ÖRF), οι ερωτηθέντες σε Αυστρία, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Σουηδία και Νέα Ζηλανδία αξιολόγησαν μόνο τη δική τους κυβέρνηση.

Πιο ικανοποιημένοι δήλωσαν οι πολίτες στη Νέα Ζηλανδία, στην Αυστρία και στη Γερμανία.

Σε μια κλίμακα από το 0 έως το 10, η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Αρντέρν βαθμολογήθηκε με βαθμό 7,8, ο Αυστριακός καγκελάριος Κουρτς με 6,8 και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ με 6,0.

Στις χώρες που πλήττονται περισσότερο από την πανδημία του κορωνοϊού, οι κυβερνήσεις δέχτηκαν πολύ περισσότερες επικρίσεις για τα μέτρα: οι Ιταλοί, οι Βρετανοί και οι Γάλλοι έδωσαν έτσι τους χειρότερους βαθμούς στις πολιτικές ηγεσίες τους.

Χειρότερα απ’ όλους βαθμολογείται στην δημοσκόπηση αυτή από τους πολίτες της χώρας του ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν (με μόλις 4,1) ενώ λίγο καλύτερα αξιολογήθηκαν ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Στέφαν Λεβέν (5,2), ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε (5,5) και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον (5,6).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ