ΚΟΣΜΟΣ

Πομπέο: Πιθανόν «από λάθος» πυροβόλησαν οι στρατιώτες της Βόρειας Κορέας

Πομπέο: Πιθανόν «από λάθος» πυροβόλησαν οι στρατιώτες της Βόρειας Κορέας
AP Photo/Andrew Harnik

Τα πυρά των στρατιωτών της Βόρειας Κορέας κατά μήκος της συνοριακής γραμμής με τη Νότια Κορέα ήταν πιθανόν «από λάθος» δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, καθώς συνεχίζεται ο προβληματισμός, σχετικά με την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Στρατιώτες της Βόρειας και της Νότιας Κορέας αντάλλαξαν το Σάββατο πυρά γύρω από ένα αγροτικό φυλάκιο κλιμακώνοντας την ένταση, μία ημέρα μετά την κίνηση των κρατικών ΜΜΕ της Βόρειας Κορέας να παρουσιάσουν τον Κιμ να πραγματοποιεί επίσκεψη σε μία βιομηχανία.

Επρόκειτο για την πρώτη δημόσια εμφάνισή του, από την 11η Απριλίου.

Από την πλευρά της, η Νότια Κορέα ανταπέδωσε τα πυρά κατά μήκος της Αποστρατικοποιημένης Ζώνης (DMZ) χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί.

Το γενικό επιτελείο εθνικής Άμυνας της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι στις 07:41 τοπική ώρα δέχθηκε πυρά φυλάκιο στα σύνορα.

«Ο ανώτατος ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν έκοψε την κορδέλα των εγκαινίων εργοστασίου φωσφορικών λιπασμάτων στη Σουντσόν», ανέφερε τηλεγράφημα του KCNA. «Παρέστη στην τελετή» και «όλοι οι παρευρισκόμενοι τον υποδέχθηκαν με ζητωκραυγές» όταν εμφανίστηκε, σύμφωνα με το κείμενο αυτό. Περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις και «ενημερώθηκε για τη διαδικασία παραγωγής», ανέφερε ακόμη το πρακτορείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ