ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Με «βεβαίωση υγείας» θα ταξιδεύουν επιβάτες της Air China

Κορωνοϊός: Με «βεβαίωση υγείας» θα ταξιδεύουν επιβάτες της Air China
AP Photo/Ted S. Warren

Βεβαίωση ότι δεν έχουν νοσήσει από τον κορωνοϊό καλούνται να προσκομίσουν οι επιβάτες της κινεζικής αεροπορικής εταιρείας Air China, που προτίθενται να ταξιδέψουν από τη Μόσχα με προορισμό το Πεκίνο από τις 8 Μαΐου, ανακοίνωσε σήμερα η πρεσβεία της Κίνας στην Ρωσία.

«Από τις 8 Μαΐου οι επιβάτες της Air China, που θα ταξιδέψουν από την Μόσχα με προορισμό το Πεκίνο, θα πρέπει να προσκομίζουν βεβαίωση, την οποία θα έχουν πάρει τουλάχιστον 120 ώρες πριν την πτήση», αναφέρεται στην ανακοίνωση της κινεζικής πρεσβείας που αναρτήθηκε στην σελίδα της πρεσβείας στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης WeChat.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι την εν λόγω βεβαίωση, θα μπορούν να την αποκτήσουν μετά τη διενέργεια μοριακού τεστ σε έξι ιατρικά ιδρύματα της ρωσικής πρωτεύουσας και της Αγίας Πετρούπολης.

Εξαιτίας της περίπλοκης επιδημιολογικής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με τον κορωνοϊό από τις 28 Μαρτίου τα κινεζικά σύνορα έχουν κλείσει στην ουσία για τους ξένους πολίτες, με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Στις 21 Απριλίου το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας προέτρεπε του πολίτες της χώρας να μην ταξιδεύουν στο εξωτερικό, ενώ πτήσεις προς το εξωτερικό έχουν περιορισθεί σημαντικά.

Κατά την διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού στην Κίνα, καταγράφηκαν 1.675 άνθρωποι με κορωνοϊό που έφθασαν από το εξωτερικό, εκ των οποίων οι 1.273 έχουν αναρρώσει.

Η Ρωσία έχει περιορίσει την αεροπορική της σύνδεση με την Κίνα από 1ης Φεβρουαρίου. Έχει επιτραπεί μόνο στην ρωσική αεροπορική εταιρεία Aeroflot και σε τέσσερις κινεζικές αεροπορικές εταιρείες να πραγματοποιούν πτήσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Για δεύτερη συνεχή ημέρα καταγράφηκαν στην Ρωσία περισσότερα από 10.000 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στις 145.268.

Συγκεκριμένα το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν σε 82 περιφέρειες της Ρωσίας 10.581 κρούσματα, αριθμός κατά τι μικρότερος από τον αριθμό των κρουσμάτων της προηγούμενης μέρας, όταν η χώρα για πρώτη φορά υπερέβη το όριο των 10.000 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Το 50% και πλέον των νέων κρουσμάτων (5.795) καταγράφηκαν στην Μόσχα, όπου ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έχει φθάσει τις 74.401

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 76 θάνατοι ασθενών με κορωνοϊό, ενώ ο συνολικός αριθμός των νεκρών έχει φθάσει τους 1.356. Στην Μόσχα καταγράφηκαν 35 θάνατοι ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων στην ρωσική πρωτεύουσα στους 764.

Επίσης το τελευταίο εικοσιτετράωρο συνολικά πήραν εξιτήριο 1.456 άτομα.

Σύμφωνα με τον Κέντρο επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού του 50,6% των νέων κρουσμάτων (5.352) είναι ασυμπτωματικοί.

217.000 άτομα υπό ιατρική παρακολούθηση ως ύποπτα κρούσματα

Στη Ρωσία 217.000 άτομα βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση ως ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα η ρωσική αρχή προστασίας του καταναλωτή (Rospotrebnadzor).

Σύμφωνα με την ιδία αρχή, μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερα από 4.300.000 τεστ κορωνοϊού, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο πραγματοποιήθηκαν 183.000 τεστ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ