ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός – ΗΠΑ: Ανώνυμος δωρητής χάρισε 1 εκατομμύριο δολάρια (!) σε νοσοκομείο

Κορωνοϊός – ΗΠΑ: Ανώνυμος δωρητής χάρισε 1 εκατομμύριο δολάρια (!) σε νοσοκομείο
CNNi

Με το πιο απτό τρόπο αποφάσισε να δείξει την ευγνωμοσύνη του προς τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας ένας πολίτης στην Σάντα Κρουζ των ΗΠΑ, αφήνοντας στο τοπικό νοσοκομείο ένα ευχαριστήριο σημείωμα – και ένα εκατομμύριο δολάρια.

«Σας ευχαριστώ που βρίσκετε κοντά (και ξαγρυπνάτε!) φροντίζοντας την κοινότητά μας», έγραφε το σημείωμα. «Αυτή η ανθρωπιά είναι αυτό που σας κάνει ήρωες».

Ωστόσο ήταν η δωρεά που το συνόδευε –ένα εκατομμύριο δολάρια- αυτό που έκανε τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο να αναφωνήσουν με ενθουσιασμό. Το δώρο προοριζόταν αποκλειστικά για τους υπαλλήλους –νοσοκόμους, προσωπικό καθαρισμού, τεχνικούς εργαστηρίων, γραμματεία, ακόμη και τους φύλακες που εργάζονταν στο Dominican Hospital τουλάχιστον για έναν χρόνο.

Όλοι τους δικαιούνται ένα μπόνους. Οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης θα λάβουν 800 δολάρια έκαστος ενώ οι μερικής απασχόλησης 600 δολάρια.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του νοσοκομείου Νανέτ Μικίεβιτζ, η δωρεά αποτελεί απόδειξη της κλινικής αρτιότητας και της ακούραστης αφοσίωσης των εργαζομένων του.

Μετά από εβδομάδες σκληρής δουλειάς, η επικεφαλής του νοσηλευτικού προσωπικού Άμι Λούντον λέει ότι αισθάνεται έκπληκτη από την γενναιότητα του αγνώστου και ειδικά για το γεγονός ότι το δώρο θα μοιραστεί σε όλους αυτήν την εβδομάδα.

«Υπάρχουν τόσοι άνθρωποι που κρατούν αυτό το νοσοκομείο σε λειτουργία. Συνήθως τα εύσημα δίνονται στους γιατρούς και τους νοσηλευτές αλλά δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα χωρίς τους ανθρώπους που καθαρίζουν τους διαδρόμους, μεταφέρουν προμήθειες, επιδιορθώνουν τα μηχανήματα κπλ. Είμαστε ομάδα και χαίρομαι που όλη η ομάδα παίρνει αυτό το ‘ευχαριστώ’».

Όσο για το πώς θα αξιοποιήσει το μπόνους που της αναλογεί; «Σίγουρα θα κακομάθω λίγο τον εαυτό μου», λέει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ