ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Λιγότεροι από 200 οι νεκροί στην Ισπανία για τρίτη διαδοχική μέρα

Κορωνοϊός: Λιγότεροι από 200 οι νεκροί στην Ισπανία για τρίτη διαδοχική μέρα
AP Photo/Emilio Morenatti

Ο ημερήσιος αριθμός των θανάτων που καταγράφηκαν στην Ισπανία εξαιτίας του κορωνοϊού παρέμεινε κάτω από τους 200 σήμερα για τρίτη διαδοχική ημέρα.

Το ισπανικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 185 θανάτους μέσα σε 24 ώρες.

Έτσι, ο συνολικός απολογισμός των νεκρών στη χώρα από την Covid-19 αυξήθηκε σήμερα στους 25.613 από 25.428, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο.

Την ίδια ώρα, ο συνολικός αριθμός των διαγνωσμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σε 219.329, από 218.011 που ήταν μια μέρα πριν.

Προειδοποιήσεις κυβέρνησης: Ίσως βρεθούμε στο χάος

Η κυβέρνηση της Ισπανίας προειδοποίησε την αντιπολίτευση ότι η χώρα κινδυνεύει να βρεθεί σε «υγειονομικό και οικονομικό» χάος, εάν η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που ψηφίστηκε για την αντιμετώπιση της πανδημίας τουνέου κορωνοϊούδεν παραταθεί.

Η κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ, που δέχεται ολοένα και περισσότερες επικρίσεις για τη διαχείριση της κρίσης, θα ζητήσει την προσεχή Τετάρτη από το ισπανικό κοινοβούλιο να εγκρίνει την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για ακόμη δύο εβδομάδες.

Οι αντίπαλοί του τού καταλογίζουν κυρίως ότι έχει επιβάλει δρακόντειους περιορισμούς στην ελευθερία των μετακινήσεων.

Το Λαϊκό Κόμμα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απειλεί αυτήν την φορά να απόσχει, μέσω δηλώσεων του ηγέτη του Πάμπλο Κασάδο.

Ο Σάντσεθ δεν κατάφερε να του αλλάξει γνώμη έπειτα από μια τηλεφωνική συνδιάλεξη των δύο, διάρκειας μίας ώρας, ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών Χοσέ Λουίς Αμπάλος. Όμως, «τον προειδοποίησε ότι το να μη στηρίξει την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης μπορεί να οδηγήσει την Ισπανία στο υγειονομικό και οικονομικό χάος».

«Δεν μπορούμε να στηρίξουμε την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης» δήλωσε, από την πλευρά του, ο αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ