ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Του ζήτησε να βάλει μάσκα κι εκείνος... σκουπίστηκε στην μπλούζα της

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Του ζήτησε να βάλει μάσκα κι εκείνος... σκουπίστηκε στην μπλούζα της
Screen Grab/YouTube

Έντονες αντιδράσεις φαίνεται πως προκαλεί η υποχρεωτική χρήση μάσκας στην πολιτεία του Μίσιγκαν στις ΗΠΑ, όπου το περασμένο Σάββατο ένας 68χρονος άνδρας σκέφτηκε ότι η πιο ενδεδειγμένη απάντηση στο αίτημα υπαλλήλου πολυκαταστήματος να φορέσει μάσκα, ήταν να… σκουπίσει το πρόσωπό του επάνω στην μπλούζα της.

Η αστυνομία συνέλαβε τον 68χρονο με την κατηγορία της επίθεσης μετά την είσοδό του στο πολυκατάστημα Dollar Tree.

Ο άνδρας συνελήφθη χωρίς να φοράει μάσκα, παρά το γεγονός ότι στην πολιτεία αυτή οι πολίτες υποχρεούνται να φορούν κάθε φορά που μπαίνουν σε δημόσιους κλειστούς χώρους.

Στιγμιότυπο από κάμερα ασφαλείας μέσα από το κατάστημα που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία δείχνει έναν άνδρα να σκουπίζει το πρόσωπό του στο μπλουζάκι μιας υπαλλήλου. Σύμφωνα με την αστυνομία, η υπάλληλος είχε πει προηγουμένως στον άνδρα ότι προκειμένου να μπορέσει να παραμείνει στο κατάστημα χρειάζεται να φορέσει μάσκα.

Εκείνος φέρεται να απάντησε: «Ορίστε, θα χρησιμοποιήσω αυτό για μάσκα», πριν σκουπίσει τη μύτη και το πρόσωπό του στο ρούχο της έκπληκτης υπαλλήλου, αφήνοντας πίσω, σύμφωνα με την αστυνομία, «σωματικά υγρά».

Σύμφωνα με την αστυνομία, η υπάλληλος ήταν ο μόνος άνθρωπος με τον οποίο ήρθε σε επαφή ο άνδρας κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο κατάστημα.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό απειθαρχίας στην υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κατάστημα του Μίσιγκαν μέσα σε λίγες ημέρες. Την Παρασκευή ένας φύλακας καταστήματος σκοτώθηκε όταν ζήτησε από μία οικογένεια να φορέσει μάσκα.

A Dollar Tree worker told a man he needed a mask, so he wiped his face on her shirt, police say, by Alec Snyder, CNNi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ