ΚΟΣΜΟΣ

Ελλάδα, Γαλλία και Ολλανδία μεταξύ των πιθανών προορισμών για τους Γερμανούς τουρίστες

Ελλάδα, Γαλλία και Ολλανδία μεταξύ των πιθανών προορισμών για τους Γερμανούς τουρίστες
AP Photo/Petros Giannakouris

Την Ελλάδα, μαζί με τη Γαλλία και την Ολλανδία, θεωρεί πιθανούς προορισμούς για τις καλοκαιρινές διακοπές των Γερμανών ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, Άρμιν Λάσετ, ενώ δεν πιστεύει ότι θα είναι εφικτές οι διακοπές εκτός Ευρώπης.

 

Η Γαλλία αίρει τους περιορισμούς στα μέσα Μαΐου, η Ολλανδία πλησιάζει επίσης στο τέλος και η Ελλάδα έχει ήδη παρουσιάσει σχέδιο για τις καλοκαιρινές διακοπές, ενώ η Μαγιόρκα έχει χαμηλό αριθμό κρουσμάτων, δηλώνει ο κ. Λάσετ στην εφημερίδα Bild, η οποία έχει αναφερθεί αναλυτικά το ελληνικό σχέδιο για τον τουρισμό, επισημαίνοντας ότι «η ελπίδα για τις φετινές διακοπές έρχεται από την Ελλάδα».

Η αίσθηση που σχηματίζει ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός είναι, όπως είπε, «ότι οι άνθρωποι θα περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές μάλλον σε ευρωπαϊκό έδαφος – δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να φανταστώ μακρινά ταξίδια».

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται μια μέρα μετά τη δήλωση του υφυπουργού Οικονομίας και εντεταλμένου της γερμανικής κυβέρνησης για τον Τουρισμό, Τόμας Μπάραϊς, ο οποίος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για διακοπές των Γερμανών στην Ελλάδα.

«Εάν η εξέλιξη του Covid-19 συνεχίσει έτσι, θα μπορούν γίνουν καλοκαιρινές διακοπές στη Γερμανία και σε ευρωπαϊκές γειτονικές χώρες, όπου οι αριθμοί κρουσμάτων εξελίσσονται επίσης θετικά. Ανάλογες συνομιλίες διεξάγουμε ήδη με τις κυβερνήσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε:

«Αλλά δεν θα απέκλεια ακόμη και άλλες περιοχές στην Ευρώπη, π.χ. τις Βαλεαρίδες ή τα ελληνικά νησιά. Αν δεν υπάρχουν πλέον σχεδόν καθόλου νέα κρούσματα και η ιατρική φροντίδα λειτουργεί, θα μπορούσε κανείς σκεφτεί και για καλοκαιρινές διακοπές εκεί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ