ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Ρωσία: Καλπάζει η εξάπλωση - Πάνω από 10.000 κρούσματα μέσα σε 24 ώρες

Κορωνοϊός - Ρωσία: Καλπάζει η εξάπλωση - Πάνω από 10.000 κρούσματα μέσα σε 24 ώρες
AP Photo/Dmitri Lovetsky

Καλπάζει η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού στη Ρωσία με τον αριθμό των κρουσμάτων να αυξάνεται κατά 10.699 το τελευταίο εικοσιτετράωρο, φθάνοντας συνολικά τα 187.859 περιστατικά σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. Συνολικά έχουν αναρρώσει 26.608 άτομα ενώ οι νεκροί έφθασαν τους 1.723.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο κατέληξαν 98 ασθενείς με κορωνοϊό, ενώ πήραν εξιτήριο 2.805 ασθενείς.

Η Μόσχα εξακολουθεί να κρατάει τα ηνία στον αριθμό των κρουσμάτων με 98.522 κρούσματα, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην ρωσική πρωτεύουσα καταγράφηκαν 5.846 νέα κρούσματα.

Οι πολίτες της ρωσικής πρωτεύουσας που έχουν ήδη αναρρώσει ή έχουν ανοσία στην νόσο μπορούν να γίνουν εθελοντές δότες πλάσματος αίματος , δήλωσε η αντιδήμαρχος της Μόσχας Αναστασία Ράκοβα, προσθέτοντας ότι την πρόταση έχουν αποδεχθεί σχεδόν 300 άτομα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του κέντρου επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, η αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην ρωσική πρωτεύουσα ήταν της τάξεως του 6% και συνιστά την χαμηλότερη ένδειξη από την έναρξη της πανδημίας. Παράλληλα ο αριθμός των ασθενών που ανέρρωσαν αυξήθηκε κατά 11,8%.

Τέλος επισημαίνεται, ότι 5.232 κρούσματα από τον συνολικό αριθμό των νέων κρουσμάτων, δηλαδή ποσοστό 48,9%, είναι ασυμπτωματικά.

Οι ΗΠΑ στέλνουν στην Ρωσία ιατρική βοήθεια

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν την Πέμπτη με αφορμή την 75η επέτειο της Νίκης επί του φασισμού, συζήτησαν για την κατάσταση σε σχέση με την πανδημία του κορωνοϊού, για τον έλεγχο των εξοπλισμών, αλλά και για την κατάσταση στις διεθνείς αγορές πετρελαίου μετά την πρόσφατη συμφωνία του ΟΠΕΚ+ (της 1ης Μαΐου) για την μείωση της παραγωγής.

Ο Τραμπ ανέφερε ότι είναι έτοιμος να στείλει ιατρική βοήθεια στην Μόσχα για να συνδράμει στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, αναφέρεται στην γραπτή ανακοίνωση, που διένειμε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζαντ Ντιρ μετά το τέλος της συνομιλίας των δύο ηγετών, μεταδίδει το TASS από την Ουάσιγκτον.

Ο ίδιος υπογράμμισε, ότι η συνομιλία έγινε σε σχέση με τον εορτασμό της 75ης επετείου από την Νίκη. «Ο πρόεδρος Τραμπ επιβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ εργάζονται εντατικά για να παράσχουν βοήθεια στους Αμερικανούς και είναι επίσης έτοιμες να παράσχουν βοήθεια σε όποια χώρα χρειάζεται συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας» επεσήμανε ο Ντιρ σε ανάρτηση του στο Twitter.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ