ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Δεύτερο μέλος του Λευκού Οίκου διαγνώστηκε θετικό στον ιό

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Δεύτερο μέλος του Λευκού Οίκου διαγνώστηκε θετικό στον ιό
AP Photo

Μετά τον προσωπικό θαλαμηπόλο του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό, η γραμματέας Τύπου του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Μάικ Πενς διαγνώστηκε επίσης θετική.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος επρόκειτο να ταξιδέψει σήμερα, Παρασκευή, προς την Άιοβα, ωστόσο η πτήση του καθυστέρησε περισσότερο από μία ώρα, ενώ ορισμένοι συνεπιβάτες του στο Air Force Two αναγκάστηκαν να αποβιβαστούν, σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.

Ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν η υπάλληλος που προσβλήθηκε από τον νέο κορωνοϊό είχε επιβιβαστεί στο Air Force Two σήμερα το πρωί.

Νωρίτερα σήμερα, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως ορισμένα μέλη του προσωπικού του Λευκού Οίκου άρχισαν να φοράνε μάσκες, μία ημέρα αφότου ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο προσωπικός θαλαμηπόλος του Αμερικανού προέδρου διαγνώστηκε θετικός με τον νέο κορωνοϊό.

Ερωτηθείς εάν όσοι του σερβίρουν το φαγητό του θα καλύπτουν τώρα τα πρόσωπά τους, ο Τραμπ απάντησε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Fox News ότι αυτά τα μέλη του προσωπικού του Λευκού Οίκου το κάνουν ήδη.

«Άρχισαν ήδη» είπε στην πρωινή εκπομπή του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου Fox and Friends.

Χθες, Πέμπτη, ο Λευκός Οίκος γνωστοποίησε ότι ο Τραμπ και ο αντιπρόεδρος Πενς ήταν αρνητικοί στον νέο κορωνοϊό, αφού ένας υπάλληλος (μέλος των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που εργάζεται στον Λευκό Οίκο ως θαλαμηπόλος) διαγνώστηκε θετικός. Στη χθεσινή ανακοίνωση αναφερόταν επίσης ότι οι δύο ηγέτες θα υποβάλλονται σε εξετάσεις σε καθημερινή βάση.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει πει ότι δεν θα φόραγε μάσκα και δεν έχει φορέσει δημοσίως μάσκα σε οποιαδήποτε εκδήλωση έχει παραστεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, ωστόσο ανέφερε σε δημοσιογράφους αυτήν την εβδομάδα ότι δοκίμασε κάποιες, στο παρασκήνιο, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του σε εργοστάσιο κατασκευής μασκών στην Αριζόνα.

«Καθώς χαιρετώ προέδρους, πρωθυπουργούς, δικτάτορες, βασιλιάδες, βασίλισσες... δεν το βλέπω για μένα, απλά δεν το βλέπω» σημείωνε στις αρχές Απριλίου, όταν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών άρχισαν να συστήνουν τη μάσκα για να αναχαιτιστεί η διασπορά του νέου κορωνοϊού.

Τόσο ο Τραμπ όσο και ο Πενς έχουν δεχθεί «πυρά», επειδή δεν φορούν μάσκες, με τους επικριτές τους να υποστηρίζουν ότι αποτελούν κακό παράδειγμα για τους Αμερικανούς.

Ο Μάικ Πενς δεν φόρεσε μάσκα κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε ασθενείς με κορωνοϊό στη Mayo Clinic στη Μινεσότα, σημειώνοντας ότι υποβάλλεται συχνά σε εξετάσεις για τη νόσο. Αργότερα, είπε ότι θα έπρεπε να είχε φορέσει, καθώς η κίνηση αυτή έχει συμβολική αξία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ