ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: Ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού θα μπορούσε να «τελειώσει την ανθρωπότητα»

Νετανιάχου: Ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού θα μπορούσε να «τελειώσει την ανθρωπότητα»
AP Photo

Προειδοποίηση απηύθυνε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου λέγοντας ότι ο κορωνοϊός, εάν οι αναφορές περί επαναμόλυνσης επαληθευτούν, θα μπορούσε να εξαλείψει την ανθρωπότητα, σύμφωνα με τα ισραηλινά Μέσα. 

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι εκτιμήσεις του Νετανιάχου βασίζονται σε αναφορές περί ανθρώπων που ενώ ανέρρωσαν από τη φονική ασθένεια ξαναβρέθηκαν θετικοί τον ιό, μεταδίδει το Sputnik.

«Υπάρχουν αναφορές από το εξωτερικό σχετικά με εκ νέου μολύνσεις. Εάν αυτό ισχύει, θα μπορούσε να σημάνει το τέλος της ανθρωπότητας», φέρεται να δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ απευθυνόμενος σε υπουργούς του ενώ έκανε λόγο και για «σενάρια παγκόσμιας αναρχίας».

Και στο παρελθόν ο Νετανιάχου είχε εκφράσει ανησυχίες σχετικά με την πιθανότητα επανεμφάνισης του COVID-19, λέγοντας σε ομιλία του τον Απρίλιο ότι εάν οι αναφορές από τη Νότια Κορέα σχετικά με την επανεμφάνιση της νόσου μετά από ανάρρωση είναι σωστές, τότε «η πραγματικότητα (της παγκόσμιας πανδημίας) είναι πολύ πιο σύνθετη», σημειώνοντας ότι η «επανεμφάνιση» του ιού θα μπορούσε να προκαλέσει μια πολύ πιο διαδεδομένη μόλυνση.

Η απάντηση του Τελ Αβίβ στην πανδημία θεωρείται γενικά αποτελεσματική καθώς πάνω από 11.000 άνθρωποι από τα 16.436 επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα έχουν αναρρώσει από την ασθένεια, όπως φαίνεται από στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins. Το lockdown που επιβλήθηκε για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19 έχει χαλαρώσει τις τελευταίες ημέρες

Παράλληλα, ο Ισραηλινός yπουργός Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι ερευνητές ότι το Ισραηλινό Βιολογικό Ινστιτούτο έχει αναπτύξει αντισώματα κορωνοϊού που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη δημιουργία εμβολίου.

Τέλος, την Παρασκευή, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν και η οποία έγινε με πρωτοβουλία της ισραηλινής πλευράς, συζήτησαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και συμφώνησαν οι χώρες τους να συνεργαστούν για τη δημιουργία εμβολίου για τον Covid-19, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Εκτός από τα ζητήματα που σχετίζονται με τον κορωνοϊό, οι δυο ηγέτες «μίλησαν για επίκαιρα ζητήματα που απασχολούν τις διμερείς σχέσεις καθώς και για διάφορες πτυχές σε σχέση με την εξέλιξη της κατάστασης στην Συρία», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου, στην οποία επισημαίνεται ότι αντάλλαξαν ευχές για την 9η Μάιου, επέτειο της Νίκης επί του φασισμού, η οποία εορτάζεται επίσημα την ίδια ημέρα και στο Ισραήλ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ