Κορωνοϊός - Ισπανία: Δεν χαλαρώνουν τα μέτρα σε Μαδρίτη και Βαρκελώνη παρά τη μείωση των κρουσμάτων
Νέα μείωση κατέγραψαν οι ημερήσιοι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ισπανία, καθώς το τελευταίο 24ωρο 179 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τα 26.478 θύματα.
Επιπλέον, ο αριθμός των διαγνωσμένων κρουσμάτων έφτασε τα 223.578 από 222.857 μία ημέρα νωρίτερα, ανέφερε το υπουργείο.
Παρά τη μείωση στους νέους νεκρούς και τα κρούσματα οι πόλεις της Μαδρίτης και της Βαρκελώνης δεν θα περάσουν μαζί με την υπόλοιπη χώρα στην επόμενη φάση της χαλάρωσης των μέτρων που είχαν επιβληθεί στα μέσα Μαρτίου την Ισπανία προκειμένου να αναχαιτιστεί ένα από τα χειρότερα ξεσπάσματα του νέου κορωνοϊού στην Ευρώπη, ανακοίνωσε την Παρασκευή το βράδυ ο Φερνάντο Σιμόν, που είναι υπεύθυνος για τον συντονισμό της αντιμετώπισης εκτάκτων υγειονομικών καταστάσεων.
Η κυβέρνηση εφαρμόζει μια «έξοδο» τεσσάρων φάσεων από την καραντίνα, ανάλογα με τον ρυθμό των μολύνσεων ανά περιοχή. Στη δεύτερη φάση επιτρέπεται σε μπαρ, εστιατόρια και χώρους λατρείας να επαναλειτουργήσουν, αλλά με αρκετούς περιορισμούς στον αριθμό των θαμώνων και των πιστών που θα δέχονται.
Ούτε η περιοχή της Μαδρίτης, ούτε αυτή της Βαρκελώνης, κρίθηκαν έτοιμες να χαλαρώσουν περαιτέρω τα μέτρα. Σε αυτές τις δύο περιοχές έχουν καταγραφεί σχεδόν τα μισά από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της Covid-19 στην Ισπανία.
Χάρης Δούκας για Γκράβα: «Δεν υπάρχει οσμή πλέον» - Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία
15:38
Καταιγίδα Boelo: Δεκάδες ακυρώσεις πτήσεων στο Άμστερνταμ λόγω θυελλωδών ανέμων
15:26
Μαραθώνια η απολογία του Βαγγέλη Λιόλιου στον ανακριτή - Αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες
15:13
Στη Σαουδική Αραβία ο Μητσοτάκης - Συνάντηση με τον Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν
14:55