ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο: Καρέ-καρέ η αγωνιώδης προσπάθεια δύο ανδρών να γλιτώσουν από καρχαρία

Βίντεο: Καρέ-καρέ η αγωνιώδης προσπάθεια δύο ανδρών να γλιτώσουν από καρχαρία
Instagram/grahamblade

Καρέ - καρέ αποτυπώθηκε η επίθεση καρχαρία σε δύο σέρφερ στην Αυστραλία, οι οποίοι κατάφεραν να σωθούν από τα δόντια του. Δυστυχώς, ένας 26χρονος στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ που δέχθηκε, επίσης, επίθεση, δεν είχε την ίδια τυχή και άφησε την τελευταία του πνοή. 

Ο 26χρονος δέχθηκε επίθεση περίπου στη μία και μισή (τοπική ώρα) το μεσημέρι του Σαββάτου στο Manresa State Beach, όπως ενημέρωσε το California Department of Parks and Recreation σε ανακοίνωσή του.

Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε στην παραλία όπου έλαβε χώρα το συμβάν και άμεσα ενημερώθηκαν οι συγγενείς του, αναφέρει η ίδια ανακοίνωση.

«Ένας 26χρονος άνδρας δέχθηκε επίθεση από ένα άγνωστο είδος καρχαρία την ώρα που έκανε σερφ», αναφέρεται, χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση. «Ειδοποιήθηκαν οι οικείοι του».

Η θαλάσσια περιοχή στην οποία έγινε η επίθεση θα παραμείνει κλειστή για μερικές ημέρες, όπως ορίζει ο κανονισμός, σημειώνεται, ακόμη. Στις εισόδους και εξόδους της παραλίας έχουν πλέον τοποθετηθεί πινακίδες που προειδοποιούν τους λουόμενους για την πιθανότητα επίθεσης από καρχαρία.

Ευτυχώς, ο 23χρονος Dylan Nacass και ένας φίλος του βγήκαν νικητές από το τετ-α-τετ που είχαν με καρχαρία στο Bells Beach στη Μελβούρνη όπου έκαναν σερφ.

Οι δύο άνδρες διασκέδαζαν αμέριμνοι, όταν εμφανίστηκε πίσω τους ο καρχαρίας. Τότε οι νεαροί ξεκίνησαν να απομακρύνονται όσο πιο γρήγορα μπορούσαν από το σημείο για να σωθούν.

Για να μπορέσει να ξεφύγει από τον καρχαρία ο 23χρονος, τον χτύπησε, όπως σημείωσε ίδιος σε συνέντευξή του.

«Του έριξα μία μπουνιά, αλλά έμεινε στα πόδια μου, Δύο φορές και μετά έφυγε», τόνισε.

https://www.instagram.com/p/B_6uDCIgPQ_

Με πληροφορίες από: 26-year-old surfer killed in California shark attack, by Deanna Hackney, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ