ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Μακρόν: Δεν ισχύει για τους Γάλλους ταξιδιώτες η καραντίνα της Βρετανίας

Κορωνοϊός - Μακρόν: Δεν ισχύει για τους Γάλλους ταξιδιώτες η καραντίνα της Βρετανίας
Benoit Tessier/Pool via AP

«Η Βρετανία δεν θα επιβάλει καραντίνα στους ταξιδιώτες από τη Γαλλία σε αυτό το στάδιο», διαβεβαίωσε το βράδυ της Κυριακής το γραφείο του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

«Ένα τέτοιο μέτρο θα επιβαλλόταν αμοιβαία μεταξύ των δύο χωρών και μόνο μετά από διαβούλευση μεταξύ τους», σημείωσε το Ελιζέ στην ανακοίνωσή του.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, στις ανακοινώσεις που έκανε νωρίτερα την Κυριακή είπε ότι για να αποφευχθούν τυχόν εισαγόμενες επαναμολύνσεις από τον νέο κορωνοϊό «θα έρθει σύντομα η ώρα να επιβληθεί καραντίνα σε ανθρώπους που έρχονται αεροπορικώς στη χώρα».

Η Ντάουνινγκ Στριτ επιβεβαίωσε ότι σε αυτό το στάδιο δεν θα επιβληθεί καραντίνα στους ταξιδιώτες που προέρχονται από τη Γαλλία.

Το Παρίσι είχε ανακοινώσει στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας ότι τα μέτρα καραντίνας και απομόνωσης δεν θα ισχύουν προς το παρόν σε ταξιδιώτες από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή τη Βρετανία.

Τα μέτρα που εξήγγειλε ο Μπόρις Τζόνσον

Στα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας περιλαμβάνονται επίσης τα εξής:

  • Οι άνθρωποι που επιστρέφουν στην εργασία θα πρέπει να αποφεύγουν τις δημόσιες συγκοινωνίες όπου είναι δυνατόν.
  • Η απομόνωση ατόμων που εισέρχονται στη χώρα αεροπορικώς θα έρθει "σύντομα".
  • Ένα νέο σύστημα προειδοποίησης πέντε επιπέδων, όπως αυτό που χρησιμοποιεί το Ηνωμένο Βασίλειο για τρομοκρατικές απειλές, θα χρησιμοποιηθεί από ένα κέντρο βιοασφάλειας.
  • Η συμβουλή και το σύνθημα "Μείνετε στο σπίτι" για να σώσετε ζωές γίνεται τώρα "Μείνετε σε εγρήγορση".
  • Τα δημοτικά σχολεία θα μπορούσαν να ανοίξουν από την 1η Ιουνίου, αλλά αυτό είναι το καλύτερο σενάριο.
  • Περισσότερα καταστήματα και ο τομέας της εστίασης θα μπορούσαν να ανοίξουν ξανά τον Ιούλιο, ανάλογα με τις περιστάσεις.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ