Φονική πυρκαγιά σε γηροκομείο στη Ρωσία
Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας εισπνοής τοξικών αερίων όταν ξέσπασε πυρκαγιά χθες, Κυριακή, το βράδυ σε γηροκομείο στον δήμο Κρασναγκόρσκ, σε μικρή απόσταση από τη Μόσχα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS.
Άλλοι δέκα άνθρωποι διασώθηκαν.
Οι πυροσβέστες μπόρεσαν να «κατασβέσουν πλήρως» την πυρκαγιά στο γηροκομείο «στη 01:09», είπε η πηγή.
Την ώρα που εκδηλώθηκε η φωτιά στον δεύτερο όροφο του γηροκομείου «Δεύτερο Σπίτι», στην εγκατάσταση βρίσκονταν 37 άνθρωποι, ανάμεσά τους οκτώ μέλη του προσωπικού. Τα πρώτα οχήματα του πυροσβεστικού σώματος έφθασαν επιτόπου 12 λεπτά αφότου δέχθηκαν κλήση για βοήθεια.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, η πυρκαγιά ξέσπασε όταν σημειώθηκε έκρηξη σε δωμάτιο όπου ήταν εγκατεστημένο μπόιλερ.
Οι αρχές γνωστοποίησαν ότι άρχισαν να διενεργούν ποινική έρευνα για την υπόθεση. Αστυνομικός που έσπευσε επιτόπου εκτίμησε πως το γηροκομείο ήταν εγκατεστημένο σε κτίριο ακατάλληλο προς χρήση.
Πρόκειται για την δεύτερη πυρκαγιά σε ιδιωτικό γηροκομείο στην περιφέρεια της Μόσχας σε δυο μήνες.
SPONSORED
Πότε σταματούν οι εγγραφές για τους παιδικούς σταθμούς του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών
04:00
Άνοιξαν οι εγγραφές για τις παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων - Ποιο το πρόγραμμα
03:00
Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων 2026
02:00
Πότε θα καταβληθεί το επίδομα παιδιού - Τα λάθη που «καίνε» τους δικαιούχους
01:00