Κόλπος του Ομάν: Δεκάδες νεκροί μετά το χτύπημα σε ιρανικό πλοίο από φίλια πυρά
Τουλάχιστον 19 ναύτες σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν όταν ιρανικό πολεμικό πλοίο κατά λάθος «χτυπήθηκε από πύραυλο» κατά τη διάρκεια ναυτικών γυμνασίων στον Κόλπο του Ομάν, όπως επιβεβαίωσε το πολεμικό ναυτικό της χώρας.
«Το πλοίο Konarak χτυπήθηκε από πύραυλο χθες (Κυριακή) κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης στα ύδατα του Μπαντάρ-ι-Τζασκ», νότια των ακτών του Ιράν, μετέδωσε λίγο νωρίτερα η κρατική τηλεόραση στον ιστότοπό της, επισημαίνοντας πως το σκάφος υποστήριξης και επιμελητείας χτυπήθηκε «αφού τοποθέτησε έναν στόχο στη θέση του» αλλά δεν φρόντισε κατόπιν να «πάρει επαρκή απόσταση από τον στόχο».
Ο Κόλπος του Ομάν χαρακτηρίζεται εξαιρετικά κρίσιμη θαλάσσια οδός, καθώς συνδέεται με το Στενό του Χουρμούζ — από το οποίο διέρχεται το ένα πέμπτο του πετρελαίου που καταναλώνεται διεθνώς —, που με τη σειρά του συνδέεται με τον Κόλπο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλοίο επέβαιναν τουλάχιστον 40 ναύτες, ενώ κάποιες αναφορές κάνουν λόγο για περισσότερους από 23 νεκρούς.
Η περιοχή έχει αποτελέσει πολλές φορές αρένα έντασης λόγω της διπλωματικής διαμάχης μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ.
ΣΚ Εγκλωβισμένες στα Στενά του Ορμούζ ΗΠΑ και Ιράν - Ορατός ο κίνδυνος μιας παγκόσμιας ύφεσης (pics&vids)
22:03
Νέο σεισμός μεγέθους 4 Ρίχτερ στα ανοιχτά του Λασιθίου
21:51
Κανονικά η επίσκεψη του Βασιλιά Καρόλου στις ΗΠΑ - Η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ
21:40
Δολοφονία στον Άγιο Δημήτριο: Νέο βίντεο με τις κινήσεις του 20χρονου πριν σκοτώσει τον 27χρονο
21:28