ΚΟΣΜΟΣ

Εθελόντρια έσωσε παιδάκι που κατηγορήθηκε για μαγεία

Εθελόντρια έσωσε παιδάκι που κατηγορήθηκε για μαγεία
Facebook/ Anna Ringgren Loven

Μια σειρά από φωτογραφίες που δείχνουν ένα υποσιτισμένο δίχρονο αγόρι από τη Νιγηρία, βγήκαν στη δημοσιότητα σοκάροντας όλο τον κόσμο. Οι γονείς του αγοριού το άφησαν να πεθάνει από υποσιτισμό, επειδή... θεωρούσαν πως είναι μάγος.

Οι φωτογραφίες δείχνουν τη Δανή Anja Ringgren Lovén να φροντίζει το αγόρι δίνοντας του νερό και φαγητό. Έχοντας ζήσει μόνος του στους δρόμους για 8 μήνες, ο μικρός κρατήθηκε με το ζόρι στη ζωή τρώγοντας ψίχουλα ώσπου να τον βρει η Lovén.

Η Lovén έχει ιδρύσει τον μη κυβερνητικό οργανισμό African Children's Aid Education and Development Foundation.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύσε η Lovén στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook εκτός του ότι έγιναν viral, συγκέντρωσαν πάνω απο 130.000 ευρώ από ανθρώπους από όλον τον κόσμο που ευαισθητοποιήθηκαν από την ιστορία του μικρού.

Σοκαρισμένη η εθελόντρια του έδωσε νερό, τον τύλιξε σε μια κουβέρτα και τον μετέφερε αμέσως στο πλησιέστερο νοσοκομείο. Σύμφωνα με την ίδια, ύστερα από δυο μέρες εντατικής φροντίδας, η κατάσταση του αγοριού βελτιώθηκε.

“Μπορεί να τρώει μόνος του και ανταποκρίνεται στα φάρμακα που του χορηγούνται", έγραψε η Lovén σε μια ανάρτηση στο Facebook της. “Σήμερα είχε τη δύναμη να ανακαθίσει και να μας χαμογελάσει. Είναι μικρός αλλά πολύ δυνατός. Το να τον βλέπω να αναρρώνει και να παίζει με τον γιό μου είναι αδιαμφισβήτητα μοναδική εμπειρία για' μένα. Δε έχω λόγια να περιγράψω το συναίσθημα.”

Τον ονόμασα “Hope” (Ελπίδα) – μια λέξη που η ίδια έχει τατουάζ στο χέρι της.

1Nigerian

Η Lovén ίδρυσε την φιλανθρωπική της εταιρία πριν από 3 χρόνια με σκοπό να βοηθήσει παιδιά τα όποια κατηγορούνται ότι είναι μάγοι. Όσο περίεργο και αν ακούγεται, δυστυχώς είναι μια νοοτροπία ιδιαίτερα διαδεδομένη και φυσικά με δραματικές επιπτώσεις στις ζωές αυτών των παιδιών.

“Χιλιάδες παιδιά κατηγορούνται ότι είναι μάγοι, πράγμα που οδηγεί σε εκφοβισμό, βασανιστήρια και θανάτους”, έγραψε η ίδια σε ένα κείμενο της στο Facebook που συνόδευε τις φωτογραφίες του Hope.

“Αυτό το φωτογραφικό υλικό αποδεικνύει γιατί παλεύω όλον αυτόν τον καιρό. Γιατί πούλησα όλα όσα είχα για να έρθω εδώ.”

Ο Hope είχε αναπτύξει σκουλήκια στο στομάχι γι’ αυτό του χορηγήθηκε αντιβίωση και του έγιναν μεταγγίσεις αίματος ενώ σύμφωνα με την Lovén σύντομα θα είναι έτοιμος να φύγει από το νοσοκομείο και να ενταχθεί στην ομάδα των παιδιών που φροντίζει η ίδια στην πόλη Uyo της Νιγηρίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ