ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Τραμπ: Οι Δημοκρατικοί χαλαρώνουν αργά τα μέτρα για πολιτικούς σκοπούς

Κορωνοϊός - Τραμπ: Οι Δημοκρατικοί χαλαρώνουν αργά τα μέτρα για πολιτικούς σκοπούς
AP Photo / Patrick Semansky

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ,κατηγόρησε σήμερα τους Δημοκρατικούς ότι επανεκκινούν πολύ αργά τις αμερικανικές πολιτείες από τα μέτρα καραντίνας, που επιβλήθηκαν για τον νέο κορωνοϊό, θέλοντας να αποκομίσουν πολιτικό πλεόνεκτημα, χωρίς, εντούτοις, να παρουσιάσει στοιχεία για να στηρίξει τον ισχυρισμό του, την ώρα που ο ιός έχει σκοτώσει πάνω από 80.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ.

Ο Τραμπ, που στοχεύει στην επανεκλογή του τον Νοέμβριο, θέλει να επανεκκινήσει την αμερικανική οικονομία σύντομα παρά τις συστάσεις των ειδικών υγείας να προχωρήσει με πιο προσεκτικά βήματα για να αποφύγει το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης της επιδημίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει ενθαρρύνει τις πολιτείες να χαλαρώσουν τους περιορισμούς που έχουν σχεδιαστεί για την αναχαίτιση της διασποράς της νόσου. Σήμερα, καταφέρθηκε εναντίον των αρχών της Πενσιλβάνια.

«Ο υπέροχος λαός της Πενσιλβάνια θέλει την ελευθερία του τώρα και έχει πλήρη επίγνωση του τι προϋποθέτει αυτό. Οι Δημοκρατικοί κινούνται με αργούς ρυθμούς, σε ολόκληρη τη χώρα, για πολιτικούς σκοπούς. Θα περίμεναν έως την 3η Νοεμβρίου εάν εναπόκειτο σε εκείνους. Μην παίζετε πολιτικά παιχνίδια. Να είστε ασφαλείς, κινηθείτε γρήγορα», γράφει ο Ντόναλντ Τραμπ σε μήνυμά του στο Twitter.

776 νεκροί μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο

Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής διαπιστώθηκαν 776 θάνατοι τις προηγούμενες 24 ώρες, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Αυτός ο αριθμός, είναι ο χαμηλότερος που καταγράφεται από το Μάρτιο στις ΗΠΑ, με το σύνολο των θυμάτων να ανέρχεται πλέον σε 79.522, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει και δημοσιοποιεί στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Εδώ και πολλές εβδομάδες, ο ημερήσιος απολογισμός θανάτων εξαιτίας του COVID-19 κυμαινόταν μεταξύ των 1.000 και των 2.500.

Σύμφωνα με το πανεπιστήμιο της Βαλτιμόρης, έχουν καταγραφεί 1.329.072 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στις ΗΠΑ, ωστόσο ο αριθμός αυτός ενδέχεται να είναι υποτιμημένος, όπως από λίγο ως πολύ σε όλο τον κόσμο, ελλείψει επαρκούς αριθμού διαγνωστικών εξετάσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ