ΚΟΣΜΟΣ

O τραγουδιστής των Eagles Of Death Metal θέλει να οπλοφορούμε όλοι μας

O τραγουδιστής των Eagles Of Death Metal θέλει να οπλοφορούμε όλοι μας
REUTERS/Vilhelm Stokstad/TT News Agency

Καθώς περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι ετοιμάζονται να υποδεχθούν τους Eagles of Death Metal στο Οlympia του Παρισιού ο τραγουδιστής του συγκροτήματος, Τζέσι Χιούζ προκαλεί υπερασπιζόμενος την οπλοφορία.

Σε συνέντευξη του στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι iTELE, ο Χιούζ, συγκινημένος από τις μνήμες της σφαγής στο Μπατακλάν που κόστισε τη ζωή σε 89 ανθρώπους, ένθερμος υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ και οπαδός της οπλοκατοχής υπερασπίστηκε το δικαίωμα στην κάνη.

"Οι νόμοι σας για τα όπλα έσωσαν τη ζωή έστω σε έναν από όσους σφαγιάστηκαν στο Μπατακλάν εκείνο το βράδυ;” αναρωτήθηκε ο Χιουζ. “Εάν υπάρχει κάποιος που [ιστεύει πως ναι θα ήθελα να τον ακούσω γιατί δεν έχω την ίδια άποψη. Νομίζω ότι το μόνο πράγμα που μπόρεσε να σταματήσει τη σφαγή ήταν οι προσπάθειες θαρραλέων αντρών που όπλισαν τις κάνες τους απέναντι στο πρόσωπο του θανάτου” είπε.

Για τον Χιουζ η εμφάνιση του συγκροτήματος στο Παρίσι είναι ένα “ιερό καθήκον”.

“Λυπάμαι που το λέω αλλά ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε την τρομοκρατία είναι με όπλα. Μέχρι να σταματήσουν να κουβαλάνε όπλα όλοι εκεί έξω, οφείλουμε να κουβαλάει ο καθένας το δικό του. Δεν θα ήθελα να ξαναγίνω μάρτυρας σε ένα τέτοιο συμβάν” είπε για τη μαύρη Παρασκευή που κόστισε τη ζωή σε 130 ανθρώπους από το τρομοκρατικό χτύπημα του ISIS στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου.

Δεν θέλω να νικήσουν οι κακοί” πρόσθεσε ο Χιούζ που θεωρεί ότι ίσως το μακελειό να είχε αποφευχθεί αν όλοι είχαμε ένα όπλο επάνω μας.

Η αποψινή εμφάνιση των Eagles Of Death Metal στο Olympia είναι προς τιμήν των 89 θυμάτων της προηγούμενης μοιραίας εμφάνισής τους στην Πόλη τους Φωτός.

Ο Τζέσι Χιούζ είναι μέλος της Εθνικής Ένωσης Όπλων (NRA) των ΗΠΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ