Κορωνοϊός: Η Γερμανία χαλαρώνει τους συνοριακούς ελέγχους
Η γερμανική κυβέρνηση θα χαλαρώσει από το Σάββατο τους συνοριακούς ελέγχους που έχουν επιβληθεί για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του περιοδικού Focus και με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού n-tv.
Το περιοδικό επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο ειδήσεων dpa, σύμφωνα με το οποίο το υπουργείο Εσωτερικών σχεδιάζει την πλήρη άρση των συνοριακών ελέγχων που είχαν επιβληθεί εξαιτίας της πανδημίας, στις 15 Ιουνίου.
Σύμφωνα με το τηλεγράφημα του πρακτορείου, η σταδιακή άρση των συνοριακών ελέγχων θα ξεκινήσει από τα σύνορα με το Λουξεμβούργο.
Το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών πάντως δεν ήταν διαθέσιμο για να σχολιάσει.
Η Γερμανία έκλεισε τα σύνορά της στις 16 Μαρτίου και επέτρεπε την είσοδο στο έδαφός της μόνο σε περιπτώσεις ανάγκης όπως στην περίπτωση των οδηγών φορτηγών, σε όσους εργάζονταν από την άλλη πλευρά των συνόρων ή σε εργαζόμενους στον ιατρικό κλάδο.
Έλεγχοι πραγματοποιούνται στα σύνορα με την Δανία, τη Γαλλία, το Λουξεμβούργο, την Ελβετία και την Αυστρία.
Ξαφνικό μπουρίνι στην Αθήνα: Ισχυρή βροχή και αστραπές σε πολλές περιοχές
16:38
Πλήγμα των ΗΠΑ κοντά στον πυρηνικό σταθμό Μπουσέρ - Με χτύπημα σε αμερικανική βάση απαντά η Τεχεράνη
16:34
Μεγάλη φωτιά στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, απειλείται επιχείρηση - Ήχησε το 112
16:30
Πώς οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να «ξεκλειδώσουν» τα F-35 για την Τουρκία - Τι θα γίνει με τους S-400
16:26