ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός – Ρωσία: Περισσότερα από 10.000 κρούσματα για 11η ημέρα

Κορωνοϊός – Ρωσία: Περισσότερα από 10.000 κρούσματα για 11η ημέρα
AP Photo/Dmitri Lovetsky

Η δεύτερη χώρα στον κόσμο όσον αφορά τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό ειναι από χθες η Ρωσία, καθώς για 11η συνεχόμενη ημέρα ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ξεπέρασε τις 10.000. 

Ειδικότερα, η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα, 10.028 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός τους να φθάσει τα 242.271.

Το ρωσικό κέντρο απόκρισης στον κορωνοϊό ανέφερε πως 96 άνθρωποι πέθαναν στη διάρκεια της νύχτας, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό των θανάτων στους 2.212.

Στο μεταξύ, η ρυθμιστική αρχή για την κρατική υγειονομική περίθαλψη στη Ρωσία ανακοίνωσε ότι ανέστειλε τη χρήση ρωσικής κατασκευής ιατρικών αναπνευστήρων ενός ορισμένου μοντέλου που κατασκευάστηκαν μετά την 1η Απριλίου, έπειτα από φωτιές που ξέσπασαν σε δύο νοσοκομεία που χρησιμοποιούσαν δύο τέτοια μηχανήματα.

Ο ιατρικός αναπνευστήρας Aventa-M χρησιμοποιείτο στο Νοσοκομείο Αγίου Γεωργίου στην Αγία Πετρούπολη όπου πέντε άνθρωποι πέθαναν σε φωτιά που ξέσπασε εκεί χθες, Τρίτη, και επίσης σε νοσοκομείο στη Μόσχα όπου η φωτιά είχε αποτέλεσμα να πεθάνει ένας άνθρωπος το Σάββατο.

Η ρυθμιστική αρχή, η Rozdravnadzor, δήλωσε σήμερα πως ελέγχει την ποιότητα και την ασφάλεια των αναπνευστήρων στα δύο νοσοκομεία.

Θάνατοι λόγω αλκοόλ

Περισσότεροι Ρώσοι πεθαίνουν την περίοδο της πανδημίας από ασθένειες που σχετίζονται με την κατάχρηση οινοπνευματωδών ποτών, δήλωσε εξάλλου σήμερα ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκα.

«Δυστυχώς αυτή την περίοδο ο ρόλος του αλκοόλ στη δομή της θνητότητας άρχισε να αυξάνεται» είπε ο Μουράσκα, μιλώντας στην ρωσική βουλή.

Ο Ρώσος υπουργός Υγείας, αναφερόμενος στις συζητήσεις που έγιναν στην ρωσική βουλή, στις οποίες προτάθηκε να πωλούνται οινοπνευματώδη σε άτομα ηλικίας άνω των 21 ετών, είπε ότι θα πρέπει να σκεφθούμε τι θα κάνουμε με το αλκοόλ σε κάποιο βαθμό και προσέθεσε ότι «ο δρόμος προς την μείωση της θνητότητας είναι ο δρόμος της μείωσης της κατανάλωσης αλκοόλ».

Ο Μουράσκα είπε επίσης ότι, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, από την ηλικία των 18 ετών και άνω η αναλογία όσον αφορά τη θνητότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών αρχίζει να αλλάζει αισθητά. «Εάν μέχρι τα 18 η αναλογία αυτή κυμαίνεται περίπου στα ίδια ποσοστά, μετά τα 18, όταν η ζωή γίνεται αρχίζει να γίνεται πιο ελεύθερη, τα αγόρια παρουσιάζουν αμέσως υψηλά ποσοστά θνητότητας», κατέληξε ο Ρώσος υπουργός Υγείας.