ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Συναγερμός για το σπάνιο σύνδρομο που πλήττει παιδιά - Κρούσματα σε 15 Πολιτείες

ΗΠΑ: Συναγερμός για το σπάνιο σύνδρομο που πλήττει παιδιά - Κρούσματα σε 15 Πολιτείες
AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Τουλάχιστον 15 Πολιτείες ερευνούν κρούσματα του σπάνιου συνδρόμου που πλήττει μικρά παιδιά και πιστεύεται ότι συνδέεται με τον νέο κορωνοϊό, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο.

Tα συμπτώματα της νόσου αυτής μοιάζουν με μια σπάνια πάθηση, τη νόσο Καβασάκι. Η σχέση με την Covid-19 δεν έχει διαπιστωθεί επίσημα, αλλά οι επιστήμονες την θεωρούν πιθανή.

Ο Κουόμο είπε ότι οι υπηρεσίες υγείας της Νέας Υόρκης ερευνούν 102 περιπτώσεις του συνδρόμου αυτού, από το οποίο έχουν χάσει τη ζωή τους τρία παιδιά.

Άλλες 14 Πολιτείες, μεταξύ των οποίων είναι η Καλιφόρνια και το Κονέκτικατ, έχουν αναφέρει κρούσματα.

Την ίδια ώρα, η περιφέρεια της Κολούμπια, όπου βρίσκεται η έδρα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ, παρέτεινε την εντολή παραμονής και εργασίας από το σπίτι μέχρι τις 8 Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε η δήμαρχος της Ουάσινγκτον.

Η εντολή αυτή, που είχε εκδοθεί προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του Covid-19.

Η δήμαρχος Μιούριελ Μπάουσερ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ξανανοίξει η πρωτεύουσα συντομότερα, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από το αν θα μειωθούν τα κρούσματα της Covid-19 και ποιος θα είναι ο ρυθμός μετάδοσης της ασθένειας τις επόμενες ημέρες.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε σε μια περίοδο που ο Λευκός Οίκος πιέζει τις Πολιτείες να επανεκκινήσουν την οικονομία τους, την ώρα που οι ειδικοί των υπηρεσιών υγείας ζητούν αυτό το άνοιγμα να γίνει με μεγάλη προσοχή.

Μέχρι σήμερα στην Ουάσινγκτον έχουν καταγραφεί 6.584 κρούσματα του νέου κορωνοϊού και 350 θάνατοι. Το Μέριλαντ και η Βιρτζίνια, οι γειτονικές Πολιτείες όπου ζουν πολλοί εργαζόμενοι σε ομοσπονδιακές υπηρεσίες, έχουν ξανανοίξει κάποιες επιχειρήσεις σε τμήματά τους, όμως τα προάστια γύρω από την Ουάσινγκτον παραμένουν κλειστά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ