ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Τρία νέα κρούσματα μόλυνσης στην Κίνα

Κορωνοϊός: Τρία νέα κρούσματα μόλυνσης στην Κίνα
AP Photo/Andy Wong

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης αναφέρθηκαν τρία κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό στην ηπειρωτική Κίνα, από επτά την προηγουμένη.

Και στις τρεις περιπτώσεις επρόκειτο για κρούσματα μετάδοσης στην κοινότητα, δύο στη βορειοανατολική επαρχία Λιαονίνγκ και ένα στη γειτονική της επαρχία Τζιλίν, διευκρίνισε το κινεζικό υπουργείο Υγείας στο ημερήσιο ενημερωτικό του δελτίο. Εντοπίστηκαν εξάλλου 12 ασυμπτωματικοί φορείς του SARS-CoV-2, από 8 μία ημέρα νωρίτερα.

Δεν διαπιστώθηκε κανένας νέος θάνατος χθες.

Κατά τον επίσημο απολογισμό των κινεζικών αρχών, στη χώρα όπου έκανε για πρώτη φορά ο νέος κορωνοϊός τον Δεκέμβριο έχουν χάσει τη ζωή τους 4.633 άνθρωποι επί συνόλου 82.929 κρουσμάτων μόλυνσης.

Στην Κίνα δεν έχει αναφερθεί θάνατος ασθενούς από τα μέσα Απριλίου. Οι ασθενείς που νοσηλεύονται έχουν μειωθεί θαματικά (60), όπως και όσοι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση (3).

Οι αρχές στην κινεζική πόλη Γουχάν, όπου εμφανίστηκε ο νέος κορωνοϊός, ξεκίνησαν μια φιλόδοξη εκστρατεία για διενέργεια διαγνωστικών τεστ και στα 11 εκατομμύρια των κατοίκων της, μετά τους φόβους για ένα δεύτερο κύμα μολύνσεων που προκάλεσε η εμφάνιση μιας συστάδας νέων κρουσμάτων.

Τουλάχιστον δύο από τους μεγαλύτερους τομείς της πόλης διένειμαν ανακοινώσεις για την εκστρατεία που θα πραγματοποιηθεί πόρτα - πόρτα και έστειλαν ηλεκτρονικά ερωτηματολόγια με τα οποία ζητούν πληροφορίες για τα τεστ στα οποία έχουν υποβληθεί οι κάτοικοι και για το αν ανήκουν σε κάποια από τις ομάδες υψηλού κινδύνου, δήλωσαν κάτοικοι.

«Προκειμένου να γίνει καλύτερη χρήση των τεστ νουκλεϊνικού οξέος ως εργαλείο επιτήρησης και σύμφωνα με τις κρατικές προϋποθέσεις για τη διεύρυνση των ελέγχων, αποφασίσαμε έπειτα από μελέτη την πραγματοποίηση διαγνωστικών τεστ για όλους τους κατοίκους», σύμφωνα με ένα ερωτηματολόγιο που στάλθηκε σε κατοίκους του τομέα Ούτσανγκ της πόλης, που έχει πληθυσμό περίπου 1,2 εκατ. κατοίκων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ