ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Δεν έχουμε έξαρση σε περιοχές που επιστρέφουν στην κανονικότητα

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Δεν έχουμε έξαρση σε περιοχές που επιστρέφουν στην κανονικότητα
AP Photo/Jeff Roberson

Οι αρχές δεν εντοπίζουν εξάρσεις στα περιστατικά του κορωνοϊού και σε περιοχές που επιστρέφουν στην κανονικότητα προσπαθούν να εντοπίσουν αυξήσεις σε μερικές περιοχές που παραμένουν κλειστές, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας των ΗΠΑ Άλεξ Αζάρ.

«Το βλέπουμε αυτό σε μέρη που ανοίγουν. Δε βλέπουμε αυτή την αύξηση στα περιστατικά» δήλωσε ο Αζάρ στην εκπομπή του CNNi «State of the Union». «Βλέπουμε εξάρσεις σε μερικές περιοχές που είναι κυριολεκτικά κοντά σε μερικές πολύ τοπικές καταστάσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Σημειώνεται πως 1.237 θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού καταγράφηκαν σε 24 ώρες στις ΗΠΑ.

Έτσι, ο συνολικός αριθμός των νεκρών εξαιτίας της COVID-19 να ανέρχεται πλέον σε 88.730, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει και μεταφορτώνει στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Η χώρα η οποία θρηνεί τα περισσότερα θύματα της πανδημίας στον πλανήτη έχει εξάλλου καταγράψει πλέον συνολικά 1.466.682 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, σύμφωνα με τα δεδομένα αυτής της σχολής ιατρικής της Βαλτιμόρης, που ανανεώνονται συνεχώς.

Πάντως, αισιόδοξος σχετικά με το ενδεχόμενο ενός εμβολίου εναντίον του νέου κορωνοϊού εμφανίστηκε την Παρασκευή o πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας πως ελπίζει ότι θα υπάρξει ένα έως τα τέλη του έτους, «ίσως νωρίτερα».

«Πιστεύουμε ότι θα έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα πολύ σύντομα» δήλωσε ο Τραμπ, από τους κήπους του Λευκού Οίκου.

«Ελπίζουμε ότι θα έχουμε (ένα εμβόλιο) έως τα τέλη του έτους, ίσως πριν. Καταγράφουμε θεαματική άνοδο» συμπλήρωσε.

«Υπάρχει πολύ καλή διάθεση» σημείωσε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος, αναφερόμενος στη διεθνή συνεργασία στο θέμα.

Επιπλέον, ο Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα επενδύσει σε όλους τους κορυφαίους υποψηφίους για την παρασκευή εμβολίου τονίζοντας ότι η σχετική λίστα περιορίστηκε σε 14 πολλά υποσχόμενες πιθανότητες και σχεδιάζεται να μικρύνει περαιτέρω.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ