ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Βρετανία: 170 νέοι θάνατοι - Πρόβλημα στο σύστημα ενημέρωσης ασθενών

Κορωνοϊός - Βρετανία: 170 νέοι θάνατοι - Πρόβλημα στο σύστημα ενημέρωσης ασθενών
Neil Hall/Pool via AP

Ο αριθμός των ασθενών που πέθαναν στο Ηνωμένο Βασίλειο από επιπλοκές της νόσου Covid-19 αυξήθηκε κατά 170 και ανέρχεται πλέον σε 34.636, ανακοίνωσε ο υπουργός Επιχειρηματικότητας Άλοκ Σάρμα σήμερα, Κυριακή, τη μικρότερη αύξηση στον επίσημο απολογισμό από την 24η Μαρτίου.

Ο αριθμός των θανάτων που ανακοινώθηκε σήμερα είναι πολύ μειωμένος από τους 468 νέους θανάτους που ανακοινώθηκαν πριν από 24 ώρες.

Εντούτοις, το Σαββατοκύριακο, ο αριθμός των καταγεγραμμένων θανάτων είναι μικρότερος από εκείνον που καταγράφεται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, ενώ υγειονομικοί αξιωματούχοι στην Αγγλία γνωστοποίησαν ότι το σύστημα Ενημέρωσης για τους ασθενείς Covid δεν λειτουργούσε για κάποιο διάστημα χθες, Σάββατο.

«Οι συνέπειες αυτής της κατάστασης ενδέχεται, επομένως, να αντικατοπτρίζονται στον αριθμό των θανάτων που ανακοινώνονται σήμερα» επισημαίνει το NHS England.

Ο Σάρμα ανέφερε ότι 243.303 άνθρωποι στη Βρετανία έχουν προς το παρόν διαγνωστεί θετικοί για τον ιό, μια αύξηση 3.142 κρουσμάτων από χθες Σάββατο.

Παραδοχή Τζόνσον: Υπήρξε δημόσια αναστάτωση για την χαλάρωση των μέτρων

O Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον παραδέχτηκε σήμερα ότι υπήρξε δημόσια αναστάτωση από τα σχέδια της κυβέρνησής του, να χαλαρώσει την απαγόρευση της κυκλοφορίας για τον κορωνοϊό, μετά από την άσκηση ευρείας κριτικής στους νέους κανόνες, για τους οποίους παραδέχτηκε ότι ήταν περισσότερο πολύπλοκοι.

Καθώς μία δημοσκόπηση στην εφημερίδα «Observer» άφησε να εννοηθεί μία κλιμακούμενη δυσαρέσκεια για τον χειρισμό της κρίσης από τον Τζόνσον, ο ίδιος έγραψε στην εφημερίδα «Τhe Mail on Sunday».

«Κατανοώ ότι οι άνθρωποι θα αναστατωθούν με μερικούς από τους νέους κανόνες».

Το Σάββατο, η μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου συνέλαβε 19 ανθρώπους για παραβίαση των οδηγιών κοινωνικής αποστασιοποίησης κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για τα περιοριστικά μέτρα, αφότου ο Βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε μια μικρή χαλάρωση της καραντίνας στη χώρα.

Μία ομάδα πολιτών στο Χάιντ Παρκ, στο κέντρο του Λονδίνου, διαδήλωνε για τους χειρισμούς της βρετανικής κυβέρνησης στην πανδημία Covid-19 και δεν συμμορφώθηκε στο κάλεσμα των αρχών να διαλυθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ