NASA: Παραιτήθηκε ο υπεύθυνος διαστημικών πτήσεων πριν την προγραμματισμένη αποστολή αστροναυτών
Ο υπεύθυνος επανδρωμένων διαστημικών πτήσεων της NASA Νταγκ Λοβέρο παραιτήθηκε, σύμφωνα με ένα εσωτερικό υπόμνημα που είδαν εργαζόμενοι.
Η παραίτηση αυτή γίνεται γνωστή μία εβδομάδα πριν από την προγραμματισμένη εκτόξευση δύο αστροναυτών στο διάστημα από αμερικανικό έδαφος.
Πρόκειται για την πρώτη επανδρωμένη εκτόξευση που θα πραγματοποιηθεί από αμερικανικό έδαφος, από το 2011.
Στη NASA ο Λοβέρο επέβλεπε τις προετοιμασίες για τις μελλοντικές εκτοξεύσεις αστροναυτών, αλλά και την προσγείωση ανθρώπων στο φεγγάρι από το 2024.

Πηγή: Aubrey Gemignani/ NASA via AP
«Ο αναπληρωτής διευθυντής Ανθρώπινης Έρευνας και Επιχειρήσεων Νταγκ Λοβέρο παραιτήθηκε από τη θέση του στις 18 Μαΐου» ανέφερε το εσωτερικό σημείωμα που στάλθηκε στους εργαζόμενους της NASA και διαβάστηκε από το Reuters.
SPONSORED
Ναρκωτικά αξίας 31.000 ευρώ εντόπισε το Λιμενικό σε οικία στην Αττική
15:06
Στους 32 ανήλθαν οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό στις Φιλιππίνες – Πάνω από 200 οι τραυματίες
15:03
Θεοδωρικάκος: Ενισχύουμε το επιχειρηματικό περιβάλλον και τις παραγωγικές επενδύσεις
15:01
Ανασχηματισμός: Γιατί δεν μετακινήθηκε ο Παύλος Μαρινάκης
14:58