ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: 90χρονη YouTuber μπήκε στο ρεκόρ Γκίνες παίζοντας βιντεοπαιχνίδια

Ιαπωνία: 90χρονη YouTuber μπήκε στο ρεκόρ Γκίνες παίζοντας βιντεοπαιχνίδια
CNNi

Μία γυναίκα από την Ιαπωνία που έχει εντυπωσιάσει τους απανταχού gamers για τις ικανότητές της στα βιντεοπαιχνίδια απέκτησε τον τίτλο της γηραιότερης YouTube gamer στον κόσμο, σε ηλικία 90 ετών.

Η ίδια η Χαμάκο Μόρι ανακοίνωσε στο κανάλι της στο YouTube (το οποίο αριθμεί περίπου 150.000 συνδρομητές τα ευχάριστα νέα.

«Τα καινούρια παιχνίδια δράσης είναι οπτικά θεαματικά και συχνά χρησιμοποιούν ηθοποιούς για χαρακτήρες. Γι 'αυτό έχω πραγματικά εμμονή με αυτά τώρα» εξήγησε.

Όταν ρωτήθηκε πώς ανακάλυψε τον κόσμο των video games, η 90χρονη απάντησε:

«Αισθάνθηκα ότι αν άρχιζα να παίζω παιχνίδια, η ζωή θα ήταν πραγματικά ενδιαφέρουσα και δεν θα αναγκαζόμουν να σκέφτομαι περιττά πράγματα. Χαίρομαι που ζω μέχρι αυτήν την ηλικία και χαίρομαι που έμαθα πώς να παίζω βιντεοπαιχνίδια. Απολαμβάνω τη ζωή».

Γεννημένη στις 18 Φεβρουαρίου του 1930, άρχισε να ανεβάζει video games στο YouTube επειδή ήθελε να μοιραστεί την εμπειρία του παιχνιδιού με άλλους.

«Είναι τόσο σπατάλη χρόνου αν είμαι η μόνη που το απολαμβάνω» ανέφερε η Χαμάκο Μόρι, η οποία προσπαθεί να δημοσιεύει τρία ή τέσσερα βίντεο τον μήνα και, όπως λέει, συγκινείται από τα θετικά σχόλια των θαυμαστών της.

Mori


Πηγή: CNNi


Έχοντας στο βιογραφικό της 39 χρόνια video games, η Μόρι τις τελευταίες δεκαετίες συλλέγει φανατικά κονσόλες παιχνιδιών. Η πρώτη που απέκτησε ήταν μια Cassette Vision, η οποία κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία στις 30 Ιουλίου 1981.

«Φαινόταν πολύ διασκεδαστική και σκέφτηκα ότι δεν θα ήταν δίκαιο αν μόνο παιδιά έπαιζαν με αυτήν», λέει.

Meet 90-year-old Hamako Mori, the world's oldest video game YouTuber, by Emiko Jozuka, CNN Business

ΔΗΜΟΦΙΛΗ