Κορωνοϊός: Εκπαιδεύουν σκύλους που θα εντοπίζουν τον ιό
Μία πρωτότυπη μέθοδο σχεδιάζουν να υιοθετήσουν στην Τεχεράνη, με σκοπό να εντοπίζουν άτομα που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό.
Ειδικότερα, θα χρησιμοποιούν ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους που θα είναι ικανοί να ανιχνεύσουν ακόμη και ασυμπτωματικούς φορείς.
Η εν λόγω σχολή που έχει αναλάβει την εκπαίδευση σε συνεργασία με τον ιρανικό στρατό και δομές υγείας, χρησιμοποιεί δείγματα ατόμων που έχουν νοσήσει και έπειτα, οι εκπαιδευτές μαθαίνουν τους σκύλους να ξεχωρίζουν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα τους υγιείς από τους νοσούντες.
Οι σκύλοι μπορούν να ελέγχουν 250 με 300 άτομα την ώρα, ακόμη κι αν οι ασθενείς δεν έχουν παρουσιάσει ακόμη κάποιο σύμπτωμα, σύμφωνα με όσα λένε οι ειδικοί.
Στη σχολή εκπαιδεύουν γερμανικούς ποιμενικούς, λαμπραντόρ, γκόλντεν ριτρίβερς και κόλιερς.
Πώληση της ξενοδοχειακής μονάδας στη Σαντορίνη έναντι €28,3 εκατ.
13:32
Κατάρρευση τοιχίου στη Θεσσαλονίκη: Βίντεο από τη στιγμή που Ι.Χ πέφτει στο κενό - Μία σύλληψη (vid)
13:28
ΟΠΕΚΕΠΕ: Αθανασίου για άρση ασυλίας - «Θα ανακοινώσω στη συνεδρίαση τι θα κάνω, δεν υπάρχει αδίκημα»
13:28
Χαϊδάρι: Μαθήτρια έπεσε από το μπαλκόνι πρώτου ορόφου Γυμνασίου - Νοσηλεύεται στο «Αττικόν»
13:26