Κορωνοϊός: Εκπαιδεύουν σκύλους που θα εντοπίζουν τον ιό
Μία πρωτότυπη μέθοδο σχεδιάζουν να υιοθετήσουν στην Τεχεράνη, με σκοπό να εντοπίζουν άτομα που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό.
Ειδικότερα, θα χρησιμοποιούν ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους που θα είναι ικανοί να ανιχνεύσουν ακόμη και ασυμπτωματικούς φορείς.
Η εν λόγω σχολή που έχει αναλάβει την εκπαίδευση σε συνεργασία με τον ιρανικό στρατό και δομές υγείας, χρησιμοποιεί δείγματα ατόμων που έχουν νοσήσει και έπειτα, οι εκπαιδευτές μαθαίνουν τους σκύλους να ξεχωρίζουν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα τους υγιείς από τους νοσούντες.
Οι σκύλοι μπορούν να ελέγχουν 250 με 300 άτομα την ώρα, ακόμη κι αν οι ασθενείς δεν έχουν παρουσιάσει ακόμη κάποιο σύμπτωμα, σύμφωνα με όσα λένε οι ειδικοί.
Στη σχολή εκπαιδεύουν γερμανικούς ποιμενικούς, λαμπραντόρ, γκόλντεν ριτρίβερς και κόλιερς.
Φόβοι για εκατοντάδες νεκρούς απο κατάρρευση ορυχείου κολτάν στο Κονγκό
22:37
Ιαπωνία: Σαρωτική νίκη της Σανάε Τακαΐτσι - Κερδίζει πάνω από τα δύο τρίτα των εδρών της κάτω βουλής
22:25
Τζόκερ: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν τουλάχιστον 1.000.000 ευρώ
22:13
Ιράν: Στα χέρια των αρχών τρία άτομα της παράταξης των μεταρρυθμιστών
22:05