ΚΟΣΜΟΣ

Ακάρ: Πρόκληση και προβοκάτσια οι παρενοχλήσεις στο Αιγαίο

Ακάρ: Πρόκληση και προβοκάτσια οι παρενοχλήσεις στο Αιγαίο
AP Photo

Τα… ρέστα ζητάει η Τουρκία μετά τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου στο Αιγαίο, κάνοντας λόγο για παρενοχλήσεις εναντίον της κάνοντας λόγο, μέσω του υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, για «σοβαρή πρόκληση και προβοκάτσια».

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε ναυτική βάση στην Αλεξανδρέττα, σήμερα, Κυριακή, αναφέρθηκε σε «παρενοχλήσεις στο Αιγαίο», τις οποίες μάλιστα χαρακτήρισε ως «σοβαρή πρόκληση και προβοκάτσια», όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.

«Παρά τις προσπάθειες για σχέσεις καλής γειτονίας και παρά την υπομονή μας, δεν υπάρχει καμία εξήγηση για τις παρενοχλήσεις που γίνονται τις τελευταίες ημέρες στο Αιγαίο. Αυτές είναι σοβαρή πρόκληση και προβοκάτσια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Συνεχίζοντας, ο Τούρκος Υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε ότι «στην ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο δεν υπάρχει καμία ελπίδα επιβίωσης οποιουδήποτε σχεδίου το οποίο αγνοεί την Τουρκία. Εμείς είμαστε υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων με διάλογο. Επιθυμούμε λύσεις που συμβαδίζουν με το διεθνές δίκαιο, τις ειρηνικές μεθόδους και τις πολιτικές λύσεις».

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απηύθυνε νέες προκλήσεις απέναντι στην Ελλάδα, για νέο κύμα μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Σημειώνεται ότι μόνο την περασμένη εβδομάδα σημειώθηκε μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων στον εθνικό εναέριο χώρο με τα τουρκικά μαχητικά να καταγράφουν δεκάδες πτήσεις εισερχόμενα κατ’ εξακολούθηση στο FIR Αθηνών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ