ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τζόνσον αρνείται να απομακρύνει τον σύμβουλό του που έσπασε την καραντίνα

Ο Τζόνσον αρνείται να απομακρύνει τον σύμβουλό του που έσπασε την καραντίνα
AP Photo

Εξακολουθεί να στηρίζει σθεναρά τον κορυφαίο σύμβουλό του, τον οποίο ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αρνείται να απομακρύνει από τη θέση του, παρά τις έντονες πιέσεις που δέχεται, εξαιτίας του σκανδάλου που έχει προκύψει, αφού ο πρώτος ταξίδεψε 400 χιλιόμετρα κατά τη διάρκεια της καραντίνας για τον νέο κορωνοϊό.

Ο Τζόνσον δήλωσε σήμερα ότι είναι κατανοητές οι ενέργειες του Ντόμινικ Κάμινγκς, του ανώτερου συμβούλου του που δέχεται πιέσεις για ένα ταξίδι που έκανε κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Το γραφείο του πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι ο Κάμινγκς έκανε ένα ταξίδι 400 χιλιομέτρων για να διασφαλίσει ότι ο 4χρονος γιος του έχει τη σωστή φροντίδα καθώς η σύζυγός του ήταν άρρωστη με την Covid-19.

"Νομίζω ότι αυτό που έκαναν ήταν εντελώς κατανοητό", δήλωσε ο Τζόνσον κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

"Νομίζω ότι οποιοσδήποτε πατέρας, οποιοσδήποτε γονέας μπορεί να καταλάβει ειλικρινά τι έκανε (ο Κάμινγκς) και εγώ σίγουρα το καταλαβαίνω".

Ο Βρετανός πρωθυπουργός υποστήριξε τον ανώτερο σύμβουλό του παρά τις εκκλήσεις στους κόλπους του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματός του, για παραίτηση του Ντόμινικ Κάμινγκς.

Με τη δήλωση του Τζόνσον, ότι ο σύμβουλός του ενήργησε με ακεραιότητα, ο Κάμινγκς είναι ασφαλής. Αλλά η διένεξη στους κόλπους των Συντηρητικών φαίνεται ότι παρατείνεται, με εκείνους που ζήτησαν την παραίτηση του ανώτερου συμβούλου να αναμένεται να μπουν στο περιθώριο.

"Είχα εκτενείς κατ΄ιδίαν συνομιλίες με τον Ντόμινικ Κάμινγκς", δήλωσε ο Τζόνσον στη συνέντευξη Τύπου.

"Και καταλήγω ότι ταξιδεύοντας προκειμένου να βρει τη σωστή φροντίδα για το παιδί του, τη στιγμή που τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του δεν ήταν σε θέση να μεριμνήσουν λόγω του κορωνοϊού και όταν δεν είχε άλλη εναλλακτική λύση, νομίζω ότι ακολούθησε το ένστικτο κάθε πατέρα και κάθε γονέα. Και δεν τον κατακρίνω γι' αυτό".

"Πιστεύω ότι από κάθε άποψη ενήργησε υπεύθυνα και νόμιμα", πρόσθεσε.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ