Βρέθηκαν λείψανα διαμελισμένων κρατούμενων σε φυλακές της Μπογκοτά
Τα λείψανα τουλάχιστον εκατό διαμελισμένων κρατούμενων και επισκεπτών ανακαλύφθηκαν στα αποχετευτικά δίκτυα σωφρονιστικών καταστημάτων της πρωτεύουσας της Κολομβίας, όπου εκτίουν ποινές φυλάκισης πρόσωπα που έχουν καταδικαστεί για εμπορία ναρκωτικών, αριστεροί αντάρτες αλλά και ακροδεξιοί παραστρατιωτικοί, αποκάλυψαν σήμερα στελέχη της εισαγγελίας στη Μπογκοτά (Bogotá).
Ανθρώπινα μέλη ανακαλύφθηκαν στη φυλακή Λα Μοδέλο (La Modelo) στη Μπογκοτά, μια από τις μεγαλύτερες στο κράτος των Άνδεων, αλλά και σε φυλακές στις πόλεις Ποπαγιάν, Μπουκαραμάνγκα και Μπαρανκίγια, δήλωσε η Κατερίνα Άικ (Caterina Heyck), μια από τους εισαγγελικούς λειτουργούς (Directora de Articulación de Fiscalías Nacionales Especializadas) που έχουν αναλάβει να διεξαγάγουν έρευνα για την υπόθεση.
«Ο αριθμός των θυμάτων είναι άγνωστος, όμως γνωρίζουμε ότι είναι πάνω από 100 και μπορεί να είναι σημαντικά υψηλότερος», είπε η Άικ σε δηλώσεις της σε δημοσιογράφους στην Μπογοτά. «Λείψανα φυλακισμένων, επισκεπτών και άλλων πετάγονταν στο δίκτυο αποχέτευσης», πρόσθεσε η ίδια.
Σύμφωνα με λατιοναμερικανικά Μέσα, οι δολοφονίες διεπράχθηκαν μεταξύ 1999 και 2001.
Οι φυλακές της Κολομβίας θεωρούνται από τις πιο επικίνδυνες στη Λατινική Αμερική, καθώς όχι μόνο αντιμετωπίζουν συνεχώς πρόβλημα υπερπληθυσμού κρατουμένων, αλλά στεγάζουν αριστερούς αντάρτες συχνά δίπλα στους ορκισμένους εχθρούς τους ακροδεξιούς παραστρατιωτικούς.
Χανιά: Ανήλικη κατήγγειλε ομαδικό βιασμό και βιντεοσκόπησή του - Συνελήφθησαν δέκα άτομα
11:15
Θεσσαλονίκη: «Έσπασε» το κοντέρ 22χρονος οδηγός αυτοκινήτου στα Μουδανιά - Έτρεχε με 179χλμ
11:05
Ζελένσκι: «Θέλουμε χρήματα και τεχνολογία σε αντάλλαγμα βοήθειας στη Μέση Ανατολή»
10:54
Ελευθεριάδης στο CNN Greece: Οι πυρηνικοί σταθμοί έχουν αντοχές πολύ μεγαλύτερες από τους σεισμούς
10:44