ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Η βασιλική οικογένεια τιμά τα θύματα του κορωνοϊού

Ισπανία: Η βασιλική οικογένεια τιμά τα θύματα του κορωνοϊού
twitter

Τα θύματα της πανδημίας του κορωνοϊού τίμησαν ο βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας με τη σύζυγό του, βασίλισσα Λετίθια και τις δύο τους κόρες πριγκίπισσα Λεονόρ και πριγκίπισσα Σοφία, τηρώντας ενός λεπτού σιγή και ντυμένοι στα μαύρα.

Τα μέλη της τετραμελούς βασιλικής οικογένειας, όλα ντυμένα στα μαύρα, στάθηκαν στον κήπο του παλατιού Ζαρζουέλα στη Μαδρίτη, για να τιμήσουν όσους πέθαναν από τον κορωνοϊό στη χώρα, όπου οι θάνατοι έχουν ξεπεράσει τους 27.000.

Στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter, η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας έγραψε: «Η Ισπανία πενθεί για τόσες χιλιάδες συμπατριώτες που έχουμε χάσει σε αυτή την πανδημία. Σε όλους, μαζί με τις οικογένειές τους, οφείλουμε την μνήμη, το πένθος και την αγάπη μας».

Είναι η πρώτη δημόσια εμφάνιση της 14χρονης πριγκίπισσας Λεονόρ και της 13χρονης Σοφίας, μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού, η οποία ανάγκασε και την Ισπανία, όπως πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, να μπει σε lockdown. Οι δύο αδελφές είχαν εμφανιστεί σε ένα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το παλάτι, να διαβάζουν ένα απόσπασμα από τον «Δον Κιχώτη» ανήμερα της Ημέρας του Βιβλίου στις 23 Απριλίου, στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο ένα μήνυμα υποστήριξης στους νέους της πατρίδας τους κατά την διάρκεια της καραντίνας.

Η ισπανική κυβέρνηση έχει κηρύξει 10ήμερο πένθος για να αποτίσει φόρο τιμής στους πάνω από 27.000 επιβεβαιωμένους νεκρούς από τον κορωνοϊό – τη μεγαλύτερη επίσημη περίοδο πένθους τα τελευταία 40 χρόνια.

Οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες σε περισσότερα από 14.000 δημόσια κτήρια σε όλη τη χώρα, αλλά και στα πλοία του ναυτικού, όπως ανακοίνωσε η ισπανική κυβέρνηση. Οι περιορισμοί στην Μαδρίτη και την Βαρκελώνη χαλάρωσαν τη Δευτέρα σε μπαρ, εστιατόρια και παραλίες, που άνοιξαν ξανά για πρώτη φορά μετά από 10 εβδομάδες.

Ο βασιλιάς Φελίπε και η βασίλισσα Λετίθια εκτελούν τα βασιλικά τους καθήκοντα εξ αποστάσεως, κάνοντας ελάχιστες δημόσιες εμφανίσεις και προσπαθώντας να τηρήσουν τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ