ΚΟΣΜΟΣ

Έξαρση γεννήσεων σε ζωολογικό κήπο της Σιβηρίας την περίοδο της καραντίνας

Έξαρση γεννήσεων σε ζωολογικό κήπο της Σιβηρίας την περίοδο της καραντίνας
AP Photo/David Zalubowski

Ένας ζωολογικός κήπος στη Σιβηρία, ο οποίος έκλεισε τις πόρτες του για τους επισκέπτες για περισσότερο από δύο μήνες εξαιτίας του κορωνοϊού, ισχυρίζεται ότι η καραντίνα οδήγησε σε μια έξαρση γεννήσεων από τα φιλοξενούμενα ζώα.

Ανάμεσα στις νέες «αφίξεις» είναι σπάνιες αιγυπτιακές χήνες, τάρανδοι, λάμα και μια καφέ μαϊμού καπουτσίνος.

«Κρίνοντας από το baby boom, η καραντίνα υπήρξε σαφώς ευνοϊκή για εμάς γιατί έχουμε πολλά ενδιαφέροντα και όμορφα νεογνά ζώα τώρα», λέει ο Αντρέι Γκόρμπαν, ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου του Κρασνογιάρσκ Royev Ruchey.

Σύμφωνα με τον Γκόρμπαν, ενώ η απουσία επισκεπτών ενθάρρυνε το ζευγάρωμα μεταξύ κάποιων εκ των ενοίκων του κήπου, σε άλλους προκάλεσε σύγχυση και αλλαγές στη συμπεριφορά.

«Πολλά από τα ζώα έχουν άγχος γιατί δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει. Έχουν αυτό το βλέμμα της αναμονής», προσθέτει ο ίδιος.

Ανάμεσα στα ζώα εκείνα του κήπου που φάνηκε ότι νοστάλγησαν την παρουσία επισκεπτών είναι οι καμήλες, που πλέον ακολουθούν όποιον υπάλληλο περάσει από τον χώρο όπου βρίσκονται.

Όπως εξηγεί ο Γκόρμπαν, ενώ υπάρχουν πλεονεκτήματα από την έλλειψη επισκεπτών, ο κήπος έχει δεχτεί οικονομικό πλήγμα.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, επέβαλε τον Μάρτιο περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού παρότι η κάθε περιοχή είχε λόγο για τις κατά τόπους καραντίνες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ