ΚΟΣΜΟΣ

Η News Corp του Μέρντοχ σταματάει την έντυπη κυκλοφορία 112 εφημερίδων

Η News Corp του Μέρντοχ σταματάει την έντυπη κυκλοφορία 112 εφημερίδων
News Corp

Σταματάει η έντυπη κυκλοφορία 112 συνολικά εφημερίδων του Ρούπερτ Μέρντοχ, όπως ανακοίνωσε ο πολυεθνικός όμιλος Μέσων Ενημέρωσης του μεγιστάνα News Corp. Ως εκ τούτου, θα υπάρξει και σημαντικός αριθμός απολύσεων.  

Από αυτές, οι 100 κυκλοφορούν στην Αυστραλία, σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Σύμφωνα με τον όμιλο, 36 εφημερίδες πρόκειται να σταματήσουν εντελώς την κυκλοφορία τους, ενώ οι υπόλοιπες 76 θα γίνουν ψηφιακές. Η News Corp δεν προσδιόρισε, ωστόσο, το μέγεθος του προσωπικού που θα εξακολουθήσει να εργάζεται για τον κάθε τίτλο, και κατά πόσο θα συνεχιστεί το τοπικό ρεπορτάζ.

Ο εκτελεστικός πρόεδρος της News Corp Australasia, Μάικλ Μίλερ, ευχαρίστησε τους αποχωρούντες υπαλλήλους για τον «επαγγελματισμό, την αφοσίωση και τη συμβολή τους».

«Προσέφεραν στη News Corp πολύτιμα χρόνια υπηρεσίας. Η παθιασμένη αφοσίωσή τους προς τις κοινότητες στις οποίες ζουν και εργάζονται και η δέσμευσή τους στην αξιόπιστη ενημέρωσή τους υπήρξε ουσιαστική», δήλωσε ο Μίλερ.

Η ένωση των μέσων ενημέρωσης, ωστόσο, λέει ότι το προσωπικό ανακάλυψε τις προθέσεις της εταιρείας μέσω διαρροών στον Τύπο και δεν έχει ενημερωθεί προσωπικά ακόμη. Οι αριθμοί δεν έχουν επιβεβαιωθεί, αλλά οι εκτιμήσεις ως προς τις απολύσεις φτάνουν όσο μερικές εκατοντάδες.

Η News Corp ανέστειλε τον Απρίλιο τη λειτουργία 60 εφημερίδων, όταν ο κορωνοϊός έπληξε την οικονομία, και έκτοτε φαινόταν απίθανο ότι θα μπορούσαν να επανέλθουν.

Ο Μίλερ επικαλέστηκε μια έκθεση, η οποία διαπίστωνε ότι οι καταναλωτές έκαναν εγγραφές και διάβαζαν ειδήσεις στο διαδίκτυο και ότι η διαφήμιση κινείτο στο διαδίκτυο.

«Η Covid-19 έχει επηρεάσει τη βιωσιμότητα των κοινοτικών και περιφερειακών εκδόσεων. Κατά συνέπεια, για να ανταποκριθούμε σε αυτές τις μεταβαλλόμενες τάσεις, αναδιαμορφώνουμε την News Corp Australia για να επικεντρωθούμε εκεί που κινούνται οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις και να ενισχύσουμε τη θέση μας ως η κορυφαία εταιρεία ψηφιακών μέσων ενημέρωσης της Αυστραλίας. Αυτό θα περιλαμβάνει την απασχόληση περισσότερων ψηφιακών δημοσιογράφων μόνο και την πραγματοποίηση επενδύσεων σε ψηφιακές διαφημίσεις και λύσεις μάρκετινγκ για τους συνεργάτες μας», συνέχισε ο ίδιος.

Συνολικά 76 εφημερίδες θα γίνουν μόνο ψηφιακές, φτάνοντας στους 92 τον αριθμό των διαδικτυακών τίτλων που εκδόθηκαν από την εταιρεία, μετά την κυκλοφορία 16 νέων διαδικτυακών τίτλων της News Corp τα τελευταία χρόνια. Αλλά 36 μικρότερες εφημερίδες θα εξαφανιστούν τελείως.

Τρεις εφημερίδες του Σίδνεϊ σε εύπορες περιοχές - η Wentworth Courier, η Mosman Daily και η North Shore Times - θα ξαναρχίσουν τις έντυπες εκδόσεις καθώς έχουν υγιή διαφημιστικά έσοδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ